Полицията спря протестиращи превозвачи от Пловдив на магистрала Тракия в

...
Полицията спря протестиращи превозвачи от Пловдив на магистрала Тракия в
Коментари Харесай

Превозвачи блокираха входове на Пловдив, полиция отряза пътя им към София

Полицията спря протестиращи превозвачи от Пловдив на автомагистрала " Тракия " в региона на Пазарджик. По време на днешния митинг те взеха решение да заминат за София, с цел да поддържат сътрудниците си в столицата, които алармираха за инспекции на полицията. 
Според Илия Костурски протестиращите са подложени на репресии, каквито не са виждали от ръководството на тройната коалиция. След 16 часа те направиха втори опит да продължат пътя си за София, само че бяха върнати от служителите на реда за Пловдив. 
Протестът на превозвачите в Пловдив започва още в 07.00 часа, когато те започнаха да струпват транспортни средства по пътните артерии на града.  По  Голямоконарско шосе шосе те бяха десетки. Камионите бяха ситуирани на входа за Пловдив, в посока към вътрешността на града. По предварителен  проект те трябваше да бъдат в последна дясна лента, само че взеха решение да застанат шахматно и в двете платна. Така  на водачите се постанова да маневритат всред камионите.

Другите два сборни пунктове бяха „ Асеновградско шосе “, „ Карловско шосе “. На трите места бяха ситуирани над 300 тежкотоварни автомобила.  До блокиране на придвижването не се стигна,трафикът обаче беше затрудненен. 

На самите камиони има надписи митинг, а обособена кола с надпис " Скъпи горива = на безценен самун "   обикаля региона. 

Превозвачите още веднъж подчертаха, че браншът е пред колапс, а повишението на цените на горивата се отразява и върху цените на храните, които се транспортират.

Протестиращите имат три съществени претенции, с които считат, че ще се овладее инфлацията.  

Намаляване с 50% на акциза на горивата, което ще докара до понижаване на цените на стоките в магазините и в бензиностанциите.

Второто е изключването на биокомпонентите от цената на горивото, а третото мораториум за 6 месеца върху обсега и цените на тол таксите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР