Полицията ще отчете резултатите от проведената мащабна полицейска операция срещи

...
Полицията ще отчете резултатите от проведената мащабна полицейска операция срещи
Коментари Харесай

Полицията ще отчете резултатите си от операцията срещу купения вот

Полицията ще регистрира резултатите от извършената огромна полицейска интервенция срещи пазаруването на гласове по време на предварителните избори. Финалните данни би трябвало да очертаят по какъв начин купеният избор е повлиял на изборния резултат, предава БНР.

Вътрешното министерство стартира акцията 10 дни преди 11 юли. И още първоначално беше обявено, че има сигнали за пазаруване на гласове, адреси с неактивни регистрации. Съобщи се за открити фотоси на персонални карти, описи с лица, чийто дълг щял да бъде банален, в случай че гласоподават за избрана партия, закани за уволняване на полицейски началник от политик поради акциите.
 Прокуратурата упрекна 9 души за изборни закононарушения Прокуратурата упрекна 9 души за изборни закононарушения
Най-много досъдебни производства за изборни нарушавания са формирани в апелативните региони София и Бургас - по 24, Пловдив - 13; Варна -...

Във вторник (27 юли) служебният вътрешен министър Бойко Рашков награди шефовете на регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи във Варна, Враца, Кърджали, Пловдив и Хасково за битката с пазаруването на гласове.

И сподели, че пазаруването на избор по време на предварителните избори е бил редуциран до търпимия най-малко:

„ Имаме своя принос в това да снижим този престъпен избор и в най-голяма степен българските жители и гласоподаватели да дадат своя глас за тези политически партии и обединения, които те считат, че могат да решат техните проблеми по-нататък “.

Още от КРИМИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР