Полицията се похвали, че при операция в Бургаска и Великотърновска

...
Полицията се похвали, че при операция в Бургаска и Великотърновска
Коментари Харесай

МВР прибра рекордно количество ментета Nike, Adidas, Prada и Louis Vuitton

Полицията се похвали, че при интервенция в Бургаска и Великотърновска област ГДБОП е проверила 15 обекта и иззела невиждано количество артикули от разнообразни предпазени търговски марки.

Открити са облекла, чанти, обувки и други - близо 834 чувала с продукти.

Това е най-голямото количество конфискувани артикули в последните 15 години. Сред иззетите продукти са артикули от международни марки, като „ Найк ", „ Адидас ", „ Прада " и „ Луи Вютон ", пишат от Министерство на вътрешните работи.

Установено е, че продуктите са се популяризирани посредством търговски обекти в Слънчев бряг, Свети Влас и Горна Оряховица. Повечето от ментетата идвали най-вече от Турция, само че нямало съответна страна на генезис.

Складовете в тестваните търговски обекти в България били замаскирани, като детски кътове и тавански пространства.

По случаите са формирани седем досъдебни производства  - шест в Бургас и едно в Горна Оряховица, а работата продължава под управлението на прокуратурата.

В интервенцията са взели участие над 50 чиновници на Дирекция " Киберпрестъпност " и отдел „ Разследване " при ГДБОП. Реализацията е била в границите на Европейската мултидисциплинарна платформа - EMPACT, като от българска страна ГДБОП е началник на европейската група, работеща по линия на противопоставяне на закононарушения срещу интелектуалната благосъстоятелност, подправени артикули и пари.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР