Полицията подхвана случая с опасното шофиране на автомобил, взет по

...
Полицията подхвана случая с опасното шофиране на автомобил, взет по
Коментари Харесай

Фирмата за коли под наем за нарушителя в Пловдив: Акаунтът му е деактивиран!


Полицията подхвана случая с рисковото шофиране на автомобил, взет по наем в Пловдив. Както TrafficNews писа, поданици на Пловдив са подали сигнал на 112, че малко след 1 часа през нощта на 6-ти септември са станали очевидци на извънредно безразсъдни маневи на водач, който едвам не блъснал няколко спрени автомобила на бул. " Свобода " в Пловдив.

Те разясниха, че автомобилът е дрифтирал, и са били събудени от шума, създаден съгласно тях от каране с ръчна в завоите.
Прочетете още
" Около 1:14 през нощта, автомобилът щеше да събере пет коли, паркирани под блоковете ни на бул. " Свобода " наоколо до УМБАЛ " Св. Георги ". Беше кола чартърен от " Спарк ". Звъняхме на незабавен телефон 112 и на фирмата за отдаване на коли чартърен, с цел да потърсим съдействие за безумното шофиране, което продължи над 20 минути. Събраха се хора от кооперациите и тръгнахме да търсим колата. Намерехме е оставена в кв. " Смирненски ". Става дума за Hyndai Kona с номер СВ5205РВ. Нека тези, които са я карали да си понесат следствията ", описа пловдивчанин пред TrafficNews.

По думите на мъжа, водачът е правил извънредно рискови маневри, дрифтирал е с опъната ръчна спирачка на завои. 

" Целият бул. " Свобода " е нашарен от гуми. Влизаше в завой с доста висока скорост и колкото да овладяваше колата. Слязохме да забележим какво става и го заварихме да кара на зиг-заг в насрещното ", описа още пловдивчанинът. 

Репортер на TrafficNews потърси позиция и от компанията, отдала кола чартърен, откъдето оповестиха, че автоматизирана система е засякла рисковото шофиране с автомобила и профилът, от който е наета колата, е деактивиран.  От " Спарк " прецизираха, че разполагат с автоматизирана система за засичане на консуматори, които имат рисково пътно държание.

 

" Системата регистрира голям брой фактори, измежду които превишена скорост, рисково пътно държание и модели на шофиране. При отчитане на нарушаване, системата автоматизирано деактивира акаунта на консуматори с сходно държание, и те повече нямат достъп до услугата и колите. Информацията от колите се получава в действително време и системата работи незабавно. За съответния случай сме направили цялостна инспекция на данните от придвижването на автомобила в този времеви интервал . Отделно е направена и ревизия на колата от наш екип . Данните демонстрират, че профилът на този консуматор към този момент е бил деактивиран от системата автоматизирано. Разбира се, оставаме разполагаем и ще спомагаме на органите на Министерство на вътрешните работи, в случай че ни потърсят, както постоянно до в този момент ", описват от компанията. 

По думите им караният автомобил е електрически автомобил, който не издава мощен тон на мотора и не разполага с ръчна спирачка, само че нарушавания в действителност са засечени. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР