Полицията по места знае кои са босовете и тарторите, твърди

...
Полицията по места знае кои са босовете и тарторите, твърди
Коментари Харесай

Дилър на гласове: Един глас струва минимум 150 лева

Полицията по места знае кои са босовете и тарторите, твърди той

Колко коства един избор за изборите на 2 април – приказва дилър на гласове. Той е на върха на пирамидата в този бизнес от 20 години и не е пропущал избори. Разказва каква е схемата за търговия с избор у нас – от най-ниското до най-високото ходило.

Дилърът на гласове изяснява пред, че един глас на идните избори на 2 април коства най-малко 150 лева

„ Говорим за първа ръка и оттова надолу стартира всеки по веригата да си отделя някакви пари. Образно казано, мисля, че до елементарния човек ще стигнат 50 лв. в най-хубавия случай “, споделя дилърът на гласове. И добавя: “Това си е пирамида. Един или два дни преди изборите минават и им се дават парите и чакаме резултати “.

Според него пазаруването на гласове в никакъв случай няма да спре, защото избори се оправят с пари.

Предаването на парите от партиите към босовете става с подставени лица.

„ Един политик в никакъв случай няма да отиде непосредствено да даде пари, който и да е той. Има на всички места реализатор, подизпълнител и на подизпълнителя – подизпълнител ”, разкрива още дилърът.

Подготовката била към този момент в ход. Според дилъра това е била и задачата на връщането на хартиените бюлетини.

„ С хартиената бюлетина всеки един може, когато му напишеш на едно картонче номера на партията и преференция, да я попълни “, изяснява той.

Според него полицията по места знае кои са босовете и тарторите.

„ При състояние, че няма тъжба за пазаруване на гласове нищо не могат да създадат. Могат само по закона за Министерство на вътрешните работи за 24 часа да ги задържат. Това е, профилактично, както сега се организират множеството акции “, добавя дилърът. Казва още, че босовете не се страхували от акциите.

Как се схваща дали индивидът е дал своя вот за който би трябвало?

„ Броиш в секцията. Знаеш, че тук улица Х би трябвало да излязат примерно 20 гласа, те не излизат еди какъв брой си. То се усеща, усеща се и не му се заплаща, това е ”, изяснява дилърът.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР