Полицията няма да допуска оркестри пред храм-паметника "Св. Александър Невски"

...
Полицията няма да допуска оркестри пред храм-паметника "Св. Александър Невски"
Коментари Харесай

Без оркестри на площад Св. Александър Невски за баловете

Полицията няма да позволява оркестри пред храм-паметника "Св. Александър Невски " на абитуриентските балове, оповестиха на от Министерство на вътрешните работи.

Те показаха, че за предходната година над 400 водачи и пасажери са били глобени по време на празненствата. Над 200 от тях са били санкционирани по 50 лв. за водача и още толкоз за пасажера поради проявление през прозореца на колите.

Ще се употребяват камери, които ще снимат придвижването на зрелостниците и по записи от тях ще глобяват провинилите се. Тъй като в София тук-там ще има затворени сектори поради 24 май и изборите, Пътна полиция ще пренасочва придвижването. Ако се постанова, светофари ще бъдат изключвани, с цел да премине по-бързо колоната. Собствениците на нощни заведения пък са инструктирани да не позволяват пияни в заведенията.

Заради съвпадането на датите на изборите за европейски парламент и абитуриентските балове продажбата и сервирането на алкохол в изборния ден няма да е неразрешена. Това се показва в заповед, издадена от Столичната община. За 25 и 26 май остава възбраната за продажба, сервиране и приложимост на алкохол в изборните пространства и наоколо до тях. Дали това ще важи и за останалата част на страната би трябвало да реши всяко кметство.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР