Полицията на Мауи публикува запис от телесна камера в понеделник,

...
Полицията на Мауи публикува запис от телесна камера в понеделник,
Коментари Харесай

Полицията на Мауи разпространи запис от телесна камера, показващ надпревара за евакуация на жителите на Лахайна: „Този ​​град гори“

Полицията на Мауи разгласява запис от телесна камера в понеделник, показващ служители на реда, които се надпреварват да изтеглят жителите по време на смъртоносния горски пожар в историческия град Лахайна.

16-минутната компилация демонстрира по какъв начин чиновници работят против времето, чукат на вратите и приканват жителите да изоставен домовете си. Когато пламъците се приближиха и димът се сгъсти, настойчивостта в гласовете им набъбна.

„ Този ​​град е в пламъци. Мнозина са починали “, чува се да споделя един служител на реда. „ Не желаеме всички да умрат. “

Потвърдено е, че 97 души са починали при горските пожари в Мауи. Повече от 2000 здания, множеството от които домове, също бяха унищожени.

През целия ден на пожара в Лахайна се вижда, че напъните на чиновниците ескалират, до момента в който огънят продължава да се популяризира. В един клип чиновниците употребяват култивиран маркуч, с цел да се опитат да забавят пламъците и да дадат на хората повече време да си тръгнат.

Видео демонстрира по какъв начин чиновниците трескаво блъскат врата след врата – казвайки на всеки вътре да напусне. В магазина за кафе на зърна и чаени листа във Вайлуку те откриха 15 души, подслонени вътре.

С настъпването на нощта над Лахайна видеото демонстрира понижена видимост и се чува по какъв начин служителите на реда кашлят, евентуално заради гъстия пушек. „ Надявам се, че измъкнахме допустимо най-вече хора от там “, сподели един чиновник.

Публикуването на фрагментите идва, когато Западен Мауи, домът на Лахайна, още веднъж посреща туристи — и като хора продължи да се възвръща.

Причината за пожара към момента се проверява. Но губернаторът на Хавай Джош Грийн сподели пред CBS Mornings предишния месец, че има вяра, че „ огромна част “ от пожара се дължи на ролята на климатичните промени в бедствието. Той сподели, че на „ бърз и гневен “ пожар, подхранван от ураганни ветрове, са били нужни единствено 17 минути, с цел да обхване Лахайна.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР