Полицията на Косово изтегля бронирани автомобили към населената със сърби

...
Полицията на Косово изтегля бронирани автомобили към населената със сърби
Коментари Харесай

Полицията на Косово изтегля бронирани машини към сръбските райони

Полицията на Косово изтегля бронирани коли към обитаемата със сърби северна част на самостоятелната сръбска провинция, оповестява.

Колоната от бронирана техника е тръгнала от Прищина на север от Косово и Метохия към базата Белведере по отношение на оповестените на 25 март митинги на сръбското население. Сърбите, живеещи в северната част на Косово и Метохия, имат намерение да стачкуват против възбраната за гласоподаване на президентските и парламентарните избори на 3 април, написа организацията.

Властите в Прищина отхвърлиха на сърбите правото им да гласоподават, като в подмяна настояха сръбските управляващи да признаят независимостта на Косово. В същото време седмица по-рано министър председателят на Косово Албин Курти даде обещание на австрийския канцлер Карл Нехамер, че Прищина няма да пречи на сърбите в Косово и Метохия да упражнят правото си на глас. По-рано Прищина забрани на сръбското население да гласоподава на извършения на 16 януари референдум за изменение на Конституцията на Сърбия на нейна територия, добавя „ Танюг “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР