Полицията и прокуратурата в Пловдив продължават разследването на канала за

...
Полицията и прокуратурата в Пловдив продължават разследването на канала за
Коментари Харесай

23-ма мигранти в линейка: МВР с подробности за схемата на трафикантите

Полицията и прокуратурата в Пловдив не престават следствието на канала за трафик на мигранти, при който през вчерашния ден в кола за спешна помощ бяха хванати 23-ма души. Те са декларирали, че идват от Афганистан.

Превозвани са със незабавния автомобил от мъж и жена от София, които са арестувани.

Колата към този момент е била бракувана.

" Хората вътре са били задоволително доста, с цел да създадат усещане на преминаващи от там други жители, които са алармирали също, че се движи такова моторно транспортно средство по автомагистралата. Колата е прихваната от Стара Загора и ръководещите колата за спешна помощ са се озовали в селото тъкмо пред полицейския сектор. Все още има такива коли за спешна помощ, употребяват се, изоставени са, не всички са регистрирани съответно даже ", съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев.

Според него с към 40 % се е нараснал мигрантският напън от началото на годината, а опитите за незаконно влизане в страната нарастват лавинообразно.

По думите на министър Иван Демерджиев от отпуснатите към 600 милиона евро за защита на външните граници на Европейския съюз с най-малко една трета от тях би трябвало предпочитано да се подкрепи защитата на българо-турската граница.

Друг приоритет би трябвало да е по-скорошното приемане и влизане на България в Шенген, само че за това съгласно вътрешния министър е нужно да има работещо държавно управление и работещ парламент.

Вижте още в директното включване на Николай Райшинов.





Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР