Полицията е задържала въоръжен мъж преди церемониятаВ неделя новият президент

...
Полицията е задържала въоръжен мъж преди церемониятаВ неделя новият президент
Коментари Харесай

Лула да Силва встъпи официално в длъжност като президент на Бразилия

Полицията е задържала въоръжен мъж преди церемонията

В неделя новият президент на Бразилия Луис Инасио Лула да Силва публично постави клетва като държавен глава на страната за трети път на гала, извършена в Националния конгрес в Бразилия. Бившият президент Жаир Болсонаро не участва на церемонията, защото напусна страната по-рано в петък, осведоми.

" Обещавам да подкрепям, пазя и съблюдавам конституцията, да последвам законите, да предизвиквам благосъстоянието на бразилския народ, да поддържам единството, целостта и независимостта на Бразилия “, сподели Лула да Силва, прочитайки конституционните разпореждания.

Джералдо Алкмин встъпи в служба като вицепрезидент на страната.

Лула, който преди този момент беше президент през 2003 година и 2010 година, е единственият държавен водач в историята на страната, който служи два непоследователни мандата посредством либерален избор. Той победи Болсонаро през октомври 2022 година, когато се организираха изборите, осигурявайки 50,83% от гласовете.

Преди самата гала Федералната военна полиция на Бразилия разгласи на уеб страницата си, че е задържала въоръжен мъж по-рано денем.

Според полицията мъжът, който е от Рио де Жанейро, носел нож дружно с фойерверки.

По-рано Върховният съд на Бразилия краткотрайно забрани оръжията в Бразилия по време на церемонията по встъпване в служба на Лула, която се организира през днешния ден.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР