Полицията е задържала шестима на днешния антиправителствен протест в София.

...
Полицията е задържала шестима на днешния антиправителствен протест в София.
Коментари Харесай

Шестима души вече са задържани на протеста

Полицията е задържала шестима на днешния антиправителствен митинг в София. Това оповестиха на брифинг от Столична дирекция на вътрешните работи. Двама са били оповестени за търсене, само че сами са се явили на контролните пунктове. Един от арестуваните е бил без персонални документи, а трима са имали "забранени " предмети, които са отказали да предадат, обявиха от полицията. В районното ръководство ще бъде тествано дали арестуваните са взели участие в нападателните прояви на митинга, извършен на 2 септември.

"Прави усещане, че от трибуната на протестиращите някои от ораторите спекулират с дейностите на чиновниците на Министерство на вътрешните работи ", съобщи зам.-шефът на охранителна полиция Тони Тодоров.

По-рано през днешния ден служители на реда претърсиха региона към Народното събрание, където се организира демонстрацията. Били са открити стъклени бутилки, павета, ножове, чували с камъни.

"Намерихме много камъни, ступани на купчини. Не насочвам никакви обвинявания. Тук намерихме и предмети, които може да са останали от вечерта и е обикновено да ги има в парка. Отстранено е всичко. Притеснителното е, че в един шубрак усърдно бе скрита 10-литрова туба с цветна течност. Също и 9 половинлитрови пластмасови бутилки с някаква течност ", изясни Тодоров.

Той подозира, че задачата на тези предмети е била провокация тази вечер. В момента се преглеждат охранителни камери в региона.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР