Полицията е задържала Червения пират, съобщи Нова телевизия. Припомняме, че преди

...
Полицията е задържала Червения пират, съобщи Нова телевизия.
Припомняме, че преди
Коментари Харесай

Червения пират е задържан от полицията

Полицията е задържала Червения корсар , заяви " Нова телевизия ".

Припомняме, че преди ден директорът на ГДБОП Явор Серафимов изясни, че антимафиотите са наясно с източника на , само че и освен - в последните седмици са отправяни доста закани и към други обществени персони.

Заплашителните мейли в Сливен са почнали да идват в края на август, началото на септември. Изпратени са от осем разнообразни мейла, а изпращача нормално се е свързвал с интернет в молове и огромни супермаркети в София.

Софийска районна прокуратура е образувала досъдебно произвеждане по отношение на получени на е-пощата си закани с ликвидиране. Те са били ориентирани към магистрати - съдии и следовател. Отправени са и обидни квалификации, касаещи голям брой политици и други обществени персони.

Досъдебното произвеждане е за осъществено закононарушение по член 144, алинея 3 от Наказателен кодекс.

Разследването по него е предоставено на ГДБОП-МВР, след осъществена инспекция от същата конструкция. Наблюдаващият прокурор е указал установяването, издирването и задържането на създателя на известията и е дал подробни писмени инструкции по отношение на всички дейности по следствието, които следва да се извършат.
 Червеният корсар се вихри и в пощата на Софийска районна прокуратура?
Червеният корсар се вихри и в пощата на Софийска районна прокуратура?

Отправени са закани и обиди към магистрати, политици и други обществени персони

От ГДБОП оповестиха, че става въпрос за български жител, който води бездомнически метод на живот. Има и данни, че има душевен проблеми и е виновен и за други закани - като да вземем за пример за бомби, сложени в учебни заведения .

В тази връзка News.bg, че и в двата случая става въпрос за същото лице, като такова не бе обещано на 100%. От прокуратурата прецизираха, че заканите са получени на имейла на СРП в края на предходната седмица.

Припомняме, че през 2021 година се получиха две известия на имейла на Министерство на правораздаването със закани против тогавашния ръководител на Народно събрание Ива Митева. За заканите от Старозагорско, който получи и присъда от 7 месеца затвор. Самата Ива Митева съобщи тогава, че не има вяра хванатият да е основател на заканите. От Министерство на вътрешните работи не дадоха и доста свястно пояснение за това какво е предизвикало постъпката.

И различен друмник или клошар помни българската престъпна история от последните години - точно за пожара в един от тютюневите хранилища в Пловдив.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР