Полицията е задържала 57-годишна жена от Габрово за извършени от

...
Полицията е задържала 57-годишна жена от Габрово за извършени от
Коментари Харесай

Задържаха измамница в Габрово

Полицията е задържала 57-годишна жена от Габрово за осъществени от нея измами на възрастни хора. Жената се е представяла за обществен служащ и е употребила доверчивостта на хората, с цел да влиза в домовете им, оповестиха от ОД на Министерство на вътрешните работи.

Задържането е станало през вчерашния ден към 11.00 часа на бул. "Трети март " при опит да измами възрастен мъж. Тя го убеждавала, че е обществен служащ и може да му обезпечи дърва за огрев на ниски цени, медикаменти и хранителни артикули, отпускани от Българския червен кръст. За да ги получи обаче мъжът трябвало да предплати избрана сума.

Полицаите открили, че по-рано същата заран е измамила по тази скица 79-годишен мъж, от който получила 180 лв.. Парите са открити и конфискувани.

По случая е формирано бързо произвеждане за машинация.

В полицейското ръководство в Габрово против дамата се водят 5 преписки за осъществени обири на пари от частни домове, прецизираха от полицията. Според събраните данни, дамата влизала в домовете на възрастни хора под предлог, че може да им обезпечи дърва за огрев по обществена стратегия. Докато беседва с домакините, тя оглеждала жилището, и употребявайки невниманието им, намирала и прибирала спестяванията им.

Работата по изясняване на незаконната активност на арестуваната продължава.

От полицията още веднъж предизвестиха жителите да не се доверяват на съмнителни позвънявания и оферти и да не позволяват непознати в домовете си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР