Полицията е арестувала високопоставен служител на украинското министерство на отбраната,

...
Полицията е арестувала високопоставен служител на украинското министерство на отбраната,
Коментари Харесай

Задържаха високопоставен служител в Украйна за измами с над 36 милиона евро

Полицията е арестувала почитан чиновник на украинското министерство на защитата, обвинен в заграбване на 36 милиона евро за закупуване на по този начин нужните артилерийски снаряди във войната против Русия, оповестиха публични лица, съобщи Агенция Франс Прес.


Прокурорите обявиха, че служителят, чиято идентичност не разкриха, е създал система, по която е купувал артилерийски снаряди на повишени цени.

" Директорът на една от главните служби на Министерството на защитата е арестуван ", се споделя в изказването на прокуратурата.

При претърсването на дома на обвинения са открити документи, потвърждаващи схемата, се споделя още в известието.

През последните месеци Украйна трябваше да се оправи със серия от корупционни кавги, в това число няколко други в министерството на защитата.

Разследващите към този момент ревизират доставката на некачествени бронежилетки и закупуването на хранителни артикули и униформи на повишени цени.

В началото на август президентът на Украйна Володимир Зеленски уволни всички длъжностни лица, отговарящи за набирането на военнослужещи в районите, с цел да постави завършек на системата, при която на някои хора е било разрешено да избегнат военна тегоба.

Борбата с корупцията е едно от изискванията, които Европейският съюз сложи, с цел да прегледа молбата на Украйна за участие.

Миналата седмица водачите на Европейския съюз се съгласиха да стартират публични договаряния за участие с Украйна.

От началото на войната страната е получила десетки милиарди евро помощ от Запада. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР