Полиция тази сутрин е влязла в редакцията на вестник „Труд”

...
Полиция тази сутрин е влязла в редакцията на вестник „Труд”
Коментари Харесай

Полиция влезе в редакцията на в . „Труд”, Петьо Блъсков обяви гражданско неподчинение

Полиция тази заран е влезнала в редакцията на вестник „ Труд” поради използването на постройката. През лятото служебният министър на културата проф. Велислав Минеков изпрати писмо до вестник „ Труд “, с което ги уведомява, че би трябвало да изоставен офиса си, намиращ се в Министерството на културата, поради дължими наеми.

Според основният редактор дейностите на органите на реда се противозаконни, защото сега се води каузи поради писмото на министъра на културата.

В същото време гл. редактор на „ Труд” Петьо Блъсков разгласи, че редакцията афишира обявява гражданско непокорство.

" Очевидно него ( проф. Минеков) не го интересува съществуването на една медия, интересува го властта. Това е печалният факт, нищо повече. Разбира се, че ще има утринен брой на вестника ", съобщи основният редактор на " Труд ".

" Аз съм в демократична страна и не мога да позволи, че ще се задейства по този метод една лимитирана административна власт да тероризира една медия. Какви проекти да вършим, изобщо не съм очаквал, че ще се стигне до тази обстановка. И освен това човек, който трябваше да е в съда и да го осъдят за прекъсване на метрото, е пристигнал тук да репресира медията. Ние не мърдаме от тук, това е гражданско непокорство. Утре " Труд " ще излезе на първа страница с това известие:

Редакцията на " Труд " афишира гражданско непокорство ". Да пристигна полицията да ни изнесе, да видят всички, които се борят за свободата на словото, по какъв начин администрацията на България, дружно с полицията, тероризира един вестник ", разгласи Петьо Блъсков.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР