Полиция охранява засилено съда в Монтана заради дело на Георги

...
Полиция охранява засилено съда в Монтана заради дело на Георги
Коментари Харесай

Георги Вълев от Килърите съди Ловешкия затвор

Полиция охранява засилено съда в Монтана поради дело на Георги Вълев от групата „ Килърите ". Той е наказан на пожизнен затвор без право на подмяна за организирането на две убийства. В момента Вълев води дело против администрацията на Ловешкия затвор, където излежава присъдата си.

Делото е разпределено в Монтана от Върховния административен съд, откакто съдилищата покрай Ловеч са си създали отказ. От Групово дело „ Охрана “ са поискали подпомагане от Районното ръководство на полицията в Монтана.

Престъпната група, станала известна като „ Килърите ", беше арестувана през 2010 година, а в края на 2017 година делото завърши дефинитивно с най-тежки присъди.

През 2019 година Вълев водил дело против прокуратурата и изискал обезщетение от половин милион лв. поради продължителността на делото и това, че е стоял от самото начало на процеса в ареста.

Осъденият на пожизнен затвор за две убийства е водил дело в Софийския градски съд за 36 000 лв. против Министерство на вътрешните работи и прокуратурата за неимуществени вреди, които понесъл от непозволени дейности на проверяващите служители на реда и наблюдаващия делото прокурор. То е било прекъснато.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР