Полицейското присъствие около чуждестранните посолства ще бъде засилено. Към настоящия

...
Полицейското присъствие около чуждестранните посолства ще бъде засилено. Към настоящия
Коментари Харесай

Атанас Илков: Полицейското присъствие около чуждестранните посолства ще бъде засилено

„ Полицейското наличие към задграничните посолства ще бъде засилено. Към сегашния миг нямаме данни от българските служби и нашите непознати сътрудници за някаква застрашеност поради, процесите в Близкия изток.Ние сме си взели нашите рутинни и превантивни ограничения, тъй че да имаме подготвеност за реакция при пораждане на някаква нужда. “ Това сподели служебният вътрешен министър Атанас Илков след съвещанието на Министерски съвет.

„ Нашите сътрудници са в подготвеност “

„ Имаме увеличаване на някои от дипломатическите представителства. Имаме засилено наличие на стратегическите места в София. При нужда такова наличие ще има и на други места в страната “, добави той.

Полицейското наличие към задграничните посолства ще бъде засилено

„ По отношение на българите, които идват тук, Министерство на вътрешните работи сътвори в доста незабавен порядък организация за тези от тях, които имат потребност от настаняване. Имаме подсигурени над 200 места в базите на Министерство на вътрешните работи и подсигурена логистика за настаняване. В случай, че нашите бази изпитат дефицит, имаме увещание от другите министерства, че ще могат да се употребяват техните ”, сподели министърът.

„ Взети са спомагателни ограничения за сигурност във връзка с дипломатическото посланичество на Израел и други обекти, свързани с дипломатическата задача, тъй че да подсигуряваме сигурността на чиновниците. Може би ви е направило усещане, че имаме засилени ограничения за сигурност и на други места. Това е чисто предпазен детайл “, добави Илков.

Още вижте във видеото на SafeNews.

 

Още вести четете в: България, Видео, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР