Полицейско преследване в Стара Загора завърши със смъртта на 58-годишния

...
Полицейско преследване в Стара Загора завърши със смъртта на 58-годишния
Коментари Харесай

При полицейско преследване в Стара Загора нарушителят е починал

Полицейско гонене в Стара Загора приключи със гибелта на 58-годишния някогашен републикански първенец по битка Пламен Пенев. Според полицията нощес той не се подчинил на полицейско предписание и е умрял вследствие на. Близките на Пенев обаче настояват, че е станал жертва на брутално полицейско принуждение. При преследването е потърпевш и служител на реда.

Полицията е реагирала на сигнал от малолетно момче, че мъж заплашва с нож негови другари. На място са изпратени полицейски екипи. Мъжът не се подчинява на полицейските разпоредби. Започва гонка, в която се включват 10 патрулни автомобила. На централен бул. 58-годишния мъж се блъска в автомобил на Министерство на вътрешните работи. Според полицията, той е умрял вследствие на конфликта. Според околните на Пенев обаче, гибелта е вследствие на нечовечен побой.

" Баща ми е брутално погубен. Ако вие сте съумели да изгледате клипчетата, които ние доста бързо свалихме, запазихме и ще представим, където е належащо на всички способени органи, които дават отговор за правораздаването. Баща ми е свиреп пребит от служителите на реда на Стара Загора. Тези, от които би следвало да усещаме протекция и сигурност ", безапелационна е щерка му Борислава Пенева.

По случая е назначена тройно съдебномедицинска експертиза, която да откри каква е повода за гибелта на някогашния първенец по битка.

" Ако околните имат искания - другаде да бъде осъществена аутопсията. Не мога да разясня и да оповестявам данни от досъдебното произвеждане ", изясни доктор Теодор Стаматов.

Започналото следствие и вътрешната инспекция би трябвало да открият имало ли е полицейско принуждение. Пострадалият служител на реда е в болница, без заплаха за живота.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР