Полицейските набези във вторник в домовете на видни журналисти в

...
Полицейските набези във вторник в домовете на видни журналисти в
Коментари Харесай

NewsClick: Набезите в индийските медии „целят да заглушат свободата на словото“

Полицейските нападения във вторник в домовете на видни публицисти в Индия са опит на държавното управление да „ заглуши “ независимост на словото, споделиха деятели.

Основателят на новинарския уеб страница NewsClick беше задържан според закон против тероризма като част от следствие на неговото финансиране.

Активисти за правата на индивида обявиха, че този ход е " безпощадна принуда " против самостоятелни публицисти.

Министрите настояха, че полицията просто си прави работата.

Координираните набези на 30 места във вторник бяха едни от най-големите и най-мащабните в медиите в Индия през последните години.

По-късно полицията удостовери, че е арестувала създателя на NewsClick Прабир Пуркаястха, както и Амит Чакраварти, началник на отдел човешки запаси на NewsClick.

Съобщава се, че длъжностни лица проверяват изказвания, че NewsClick - самостоятелен уеб страница за вести и настоящи събития, прочут с това, че е сериозен към държавното управление - е получил противозаконни средства от Китай, което той отхвърля.

Арестите и нападенията бяха наказани от публицисти, новинарски организации и правозащитници, които ги описаха като още един образец за модела на държавното управление на " случайно и сплашващо държание ".

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР