Полицейски служители от РУ-Пещера с помощта на следово куче от

...
Полицейски служители от РУ-Пещера с помощта на следово куче от
Коментари Харесай

Първо в БЛИЦ: Пазарджишките ченгета на крак, спасиха загубил се в планината старец-билкар

Полицейски чиновници от РУ-Пещера благодарение на следово куче от ОДМВР-Пазарджик откриха възрастен мъж, изгубил се в планината, научи БЛИЦ от източници на следствието. Вчера сутринта в полицейското ръководство пристигнали обезпокоени близки на 76-годишния бай Димитър на Пещера. Роднините съобщили, че мъжът е напуснал дома си в неделя и отишъл да бере билки в планината.  Не се прибрал обаче вечерта, нито на идващия ден. Роднините помислили, че може би се е отбил при свои близки и по тази причина не се е прибрал назад. Но във вторник терзанията им от дългото неявяване на стареца се засилили и отишли в полицейското ръководство в родопския град. След приемане на сигнал за случилото се мъжът бил разгласен неотложно за търсене.

В ръководството бил образуван екип от криминалисти, полицейски и младши-полицейски инспектори. На помощ им дошъл лидер със следово куче от ОДМВР-Пазарджик. След няколко часа интензивно търсене в планинска труднодостъпна околност наречена „ Пирина “ индивидът бил открит.

Станало ясно, че той е прекарал две нощи под намерено небе, без храна и вода, бил е комплициран и объркан. Незабавно е превозен от служителите на реда за обзор и здравно наблюдаване в болничното заведение в Пещера.

Нашите източници описаха, че в случай че дядото още една нощ е прекарал на открито, евентуално е щяло да се стигне до драматичен край. Когато са намерили бай Димитър, той бил целия изподран, обезпокоен. Лутал се е самичък в планината, без да откри пътя за дома.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР