Полицейски служители от отдела за защита на правата на собственост

...
Полицейски служители от отдела за защита на правата на собственост
Коментари Харесай

Голяма измама с внос на автомобили от България за Солун: Как се крадат 65 000 евро

Полицейски чиновници от отдела за отбрана на правата на благосъстоятелност към дирекция " Сигурност " в Солун образуваха кореспонденция против двама (2) души след подадени против тях тъжби за измами. Това са поданици на възраст 48 и 47 години, които стопанисвали автокъща в регион на Западен Солун, съобщи гръцката Typosthes.

По-конкретно, тъжба е подадена от 51-годишен гражданин, съгласно който горепосочените са му предали общата сума от 25 000 евро (49 657.56 лева) за закупуването и митническото оформяне на два автомобила от България, които са му посочили на фотоси и той в никакъв случай не е получил.

Освен това, в подтекста на провежданото следствие, е подадена още една тъжба от 40-годишен жител, съгласно която притежателите на автокъщата се показват за платежоспособни предприемачи, с доста връзки с търговци на коли в чужбина (България), и го убедили да им сътрудничи, с цел да покрие част от разноските по закупуването, митническото оформяне и възможните вреди по импортираните коли, като след продажбата им причинителите щели да бъдат задължени да му изплатят парични суми от продажбите, като удържат част от тях.

В рамките на партньорството си те в никакъв случай не са му изплащали паричните суми от продажбата на колите, както и от продажбата на автомобил, който е негова благосъстоятелност, и от хипотетичната покупка на четири (4) транспортни средства от името на сдружението на 40-годишния мъж, като по този метод са го измамили и са измъкнали общата сума от 40 500 евро.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР