Полицейски служител от Мисисипи, който откара 10-годишно дете в затвора за това, че пикае зад колата на майка си, вече е без работа

...
Полицай от Мисисипи, който отведе 10-годишно дете в затвора за
Коментари Харесай

Полицай от Мисисипи, който отведе 10-годишно дете в затвора за пикаене, е без работа.

Полицейското управление в Сенатобия призна, че е било „грешка в преценката“ да отведат момчето в затвора.

Полицаите ще получат допълнително обучение за непълнолетни от отдела занапред , каза полицията.

Полицай от Мисисипи, който отведе 10-годишно момче в затвора, след като се изпика зад колата на майка си, вече е без работа, каза полицията.

Началникът на полицейския отдел в Сенатобия Ричард Чандлър призна, че служителите му са направили „грешка в преценката“, като са отвели сина на Латоня Ийсън в затвора на 10 август.

Според Ийсън тя е чакала в офиса на адвокат, когато полицай забелязал нейният син, Quantavious, уринира зад колата й, съобщи WHBQ.

„Това е абсурдно, нещо наистина трябва да се направи“, написа Ийсън в публикация във Facebook за инцидента.

Първоначално Чандлър подкрепи решението на полицая да насочи момчето към съда за непълнолетни, защото полицаят го видя да извършва „действия, които биха били идентични за възрастен при същите обстоятелства“ и го сметна за „имащо нужда от услуги“.

Все пак Чандлър каза, че е било „грешка“ за полицая да отведе Куантавиъс в затвора, защото майка му е била там като „разумна алтернатива“ да го транспортира до полицейското управление.

Сега Чандлър каза в изявление в понеделник, че полицейският служител, който е отвел Quantavious в затвора, вече не е нает от отдела „в резултат“ на вътрешно разследване на инцидента.

Отделът също така ще дисциплинира другите служители, участващи в Quantavious задържане и предоставяне на допълнително обучение за непълнолетни за всички служители, според изявлението.

„Дълбоко ценим вашето доверие и подкрепа и сме посветени на непрекъснатото подобряване и учене от нашите грешки“, каза Чандлър.

Мисисипи в движение, коалиция, която се стреми да даде възможност на чернокожите мисисипци, започна GoFundMe кампания за набиране на средства за Ийсън и нейния син. Той е събрал близо 1000 долара, за да помогне на семейството да намери по-стабилно жилище.

Според страницата Ийсън се е консултирала с местен адвокат за получаване на помощ при записването на децата й в училище поради изместване на жилище.

Прочетете оригиналната статия в Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР