Полицейски служител „пропуснал да съобщи на родителите за смъртта на сина си и вместо това посетил Макдоналдс“

...
Полицейски служител не уведомил двойка, че техният стажант-викарий син е
Коментари Харесай

Полицейски служител не уведомил двойка, че техният стажант-викарий син е починал и след това се твърди, че е излъгал за това, твърдейки, че са навън когато той се обади, беше обявено дисциплинарно изслушване.

Pc Philip Aiston получи задачата да посети преподобния Тери МакГан и съпругата му Кристин през юли 2021 г., за да предаде новината, че техните 37-годишни -старият син, Мартин, беше починал.

Но той не присъства на техния адрес в Уитли Бей, Северен Тайнсайд, и те разбраха новината едва когато един епископ се обади на следващия ден, за да изрази съболезнованията си.< /p>

На изслушването беше казано, че по време на смяната си Pc Aiston посетил ресторант на McDonald's, отишъл в болница и също присъствал на инцидент в близкия град.

Pc Aiston твърди, че е отишъл в дома на двойката в ранните часове на сутринта на 20 юли 2021 г., за да ги информира за смъртта на сина им, свързана с наркотици, но не получи отговор.

Но давайки показания, г-жа МакГан каза, че полицаят не може да е посетил дома им, когато твърди тъй като тази нощ беше толкова горещо, нито тя, нито съпругът й можеха да спят.

Мартин МакГан, бивш адвокат, който се обучаваше за англикански свещеник, беше открит мъртъв в общежитието си в теологичния колеж Рипон, Кудесдън , Оксфордшър.

Полицията в долината на Темза прехвърли задачата да съобщи новината на родителите му на местните сили в Нортумбрия, като изпрати подробностите малко след 18:00 часа на 19 юли 2021 г.

Първоначално PC Aiston твърди, че е присъствал в къщата в 22:30 ч., но впоследствие каза, че трябва да е сбъркал, предполагайки, че е по-вероятно да е било около 1:30 ч. сутринта на следващата сутрин.

На дисциплинарното изслушване беше казано, че седмица по-късно той отишъл до дома на двойката, за да провери как изглежда входната врата, като скоро след това представи доклад, че е „кафяво PVC“.

Но даде показания на дисциплинарното изслушване в Houghton-le-Spring, Tyne и Wear, г-жа McGann настоя, че служителят не е присъствал на техния адрес.

Тя каза: „Беше гореща, лепкава и влажна нощ и не можахме да спим. Прозорците бяха отворени и беше твърде горещо за сън, просто седяхме там.

„Забелязахме всяка кола, която караше по улицата. Станах от леглото, погледнах през прозореца и докладвах кой от нашите съседи се е прибрал късно или е слизал от такси.

„Беше три или четири на следващата сутрин, преди да в крайна сметка заспа, когато температурата падна.“

Тя добави: „Ако някой беше почукал на вратата или звъннал на звънеца, щяхме да го чуем.“

Pc отрича нарушение на професионалните стандарти

Данните, възстановени от полицейската кола на Pc Aiston и GPS информацията показват, че той не е посещавал улицата на McGanns.

Колегата му Pc Nick Patton, с когото той работеше тази нощ , каза на шефовете, че не е имало дискусия за това, че Pc Aiston трябва да се обади в случай на загуба.

Pc Aiston казва в своя защита, че телематичната система на колата му може да не е работила, защото е изключил радиото.< /p>

Pc Aiston отрича да е нарушил професионалните стандарти за полицейски служители, включително неговите задължения и отговорности, и да не е спазил стандартите за честност и почтеност. Изслушването продължава.

Разследване през ноември 2021 г. разбра как 37-годишният Мартин МакГан е практикувал семейно право в камари в Лондон, преди да реши да промени кариерата си и да се запише в Теологическия колеж Рипон, за да бъде ръкоположен в църквата .

Изслушването за смъртта му в съда на следователя в Оксфордшър разбра как той е скрил таен навик за наркотици, докато е живял и учил в колежа.

В резултат на това г-н МакГан поглъща метамфетамин, когато погрешно мислеше, че полицията ще го арестува.

Помощник съдебният лекар Никълъс Греъм каза пред съда, че няма достатъчно доказателства, за да докаже, че г-н Макган е възнамерявал да посегне на живота си, преди да запише присъда за смърт, свързана с наркотици.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР