Полицейски органи от различни страни, предвождани от Федералното бюро по

...
Полицейски органи от различни страни, предвождани от Федералното бюро по
Коментари Харесай

Полицейска операция нанесе удар по бандата на Ragnar Locker

Полицейски органи от разнообразни страни, предвождани от Федералното бюро по следствия на Съединени американски щати и Агенцията за съдействие в региона на правораздаването към Европейски Съюз съумяха да придобият контрола над уеб страниците на рансъмуер групата Ragnar Locker. Специалистите организират продължаваща и сега акция, целяща разбиването на бандата, като детайлности по хода ѝ не се оповестяват.

Говорител на Европол е удостоверил пред SiliconeAngle, че поемането на контрола над уеб страниците е част от настоящо деяние на правораздавателните органи, само че към този момент това е единственото, което може да се заяви. От ФБР са отказали коментар по тематиката.

Ragnar Locker е името на добре прочут рансъмуер и групата зад него. Тя следва актуалните практики на сходни организации, като потреблението на „ двойното изнудване “ – с изключение на криптиране на информацията, те крадат чувствителни данни, за които след това се желае спомагателен откуп. Освен това, Ragnar Locker се популяризира по метода на „ рансъмуер като услуга “ (Ransomware-as-a-Service), при който създателите на програмата дават на други нарушители достъп до нея, командната конструкция и уеб страницата, на който се разгласява част от откраднатата информация против % от платения откуп. Сред по известните удари на Ragner Locker са тези против италианския алкохолен производител Campari Group, към Dassault Falcon Jet, дъщерно сдружение на френския авиостроителен колос Dassault Aviation, една от водещите компании в логистиката CMA CGM, японския гейм издател Capcom и други

Адам Майърс от компанията за сигурност Crowdstrike разяснява за SiliconeAngle, че актуалната акция към VIKING SPIDER (собствената конвенцията на Crowdstrike за Ragnar Locker) евентуално ще постави завършек на съществуването им. „ VIKING SPIDER се явяват едни от първите огромни рансъмуер групи, които започнаха да разгласяват откраднатите данни на специфични уеб сайтове, с което да оказват напън над жертвата. В интервала си на битие, VIKING SPIDER разгласяват имената на близо 100 жертви от 27 бранша на своите уеб сайтове “, споделя за медията Майърс.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР