Полицейски автомобили са престоявали пред ресторант Осемте джуджета“ между януари

...
Полицейски автомобили са престоявали пред ресторант Осемте джуджета“ между януари
Коментари Харесай

МВР твърди, че полицейски коли само са престоявали пред Осемте джуджета, но не са охранявали ресторанта и Петьо Еврото

Полицейски коли са престоявали пред ресторант „ Осемте джуджета “ сред януари 2018 и март 2021 година, само че няма доказателства служители на реда да са охранявали заведението и притежателите му. Това се споделя в.

Новината идва, откакто през 2020 година в следствието на Антикорупционни фонд (АКФ) притежателя на компанията за асансьори „ Изамет “ Илия Златанов описа, че е станал жертва на скица за изнудване и изземване на бизнеса му, в която вземат участие магистрати. Като централна фигура в нея той уточни някогашния следовател Петьо Петров – Еврото , който беше притежател на ресторанта „ Осемте джуджета “. В следствието Златанов сподели, че ресторантът и самия Петров са били охранявани от полицията, както и че пред заведението постоянно е имало полицейски автомобил.

„ В отчета на дирекция „ Инспекторат “ се показва, че в интервала от 01.01.2018 до 31.03.2021 година е реализиран престой на служебни полицейски коли наоколо до ресторанта. Комисията не е намерила доказателства за директна ангажираност на полицейски чиновници в защитата на заведението и наемателите му “, се споделя в известието на вътрешното министерство.

В него се споделя още, че инспекцията е установила занижен надзор, както „ разнообразни дисциплинарни нарушавания, свързани с реда на осъществяване на обход на патрулите “. Проверката по случая пък е била постановена през лятото на 2021 година от тогавашния вътрешен министър Бойко Рашков .

Министерство на вътрешните работи оповестява още, че актуалният вътрешен министър Калин Стоянов е разпоредил инспекция след публикувани фотоси на хора, за които се твърди, че са полицейски чиновници и са „ осъществявали към оня миг нерегламентирана активност по защита на лица и обекти “.

За случая с „ Осемте джуджета “ и въздействието на Петьо Еврото в правосъдната система се заприказва, след убийството на Мартин Божанов – Нотариуса , който също беше обвързван с сходна скица за въздействие. Този случай докара до голям брой разкрития за хипотетичен чадър над Нотариуса и Еврото.

Така се разбра, че и че в прокуратурата съществува данни, че двете хипотетични групи за търговия с въздействие в правосъдната система са свързани и с някогашния основен прокурор Иван Гешев , и с сегашния Борислав Сарафов . Парламентът и Висш съдебен съвет сътвориха комисии, които да изследват връзките на Нотариуса, само че не и за „ Осемте джуджета “.

Преди седмици някогашната районна прокурорка Невена Зартова разкри, че в границите на следствие против Еврото, почнало през предходната пролет, в негови жилища са открити чували с чернови на прокурорски постановления, флашки, дискове, компютри и касети с компромати. Тя разказа тези разкрития като в правосъдната система.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР