Полицай беше застрелян на демонстрация, проведена в рамките на 48-часовата

...
Полицай беше застрелян на демонстрация, проведена в рамките на 48-часовата
Коментари Харесай

Застреляха полицай при 48-часовата стачка във Венецуела

Полицай беше убит на проява, извършена в границите на 48-часовата обща стачка във Венецуела, съобщи Франс прес, като се базира на венецуелската прокуратура.

Униформеният служител на реда е бил убит в град Ел Ехидо в западната част на страната. При различен митинг в същия град предходната вечер беше погубен 30-годишен мъж. С това починалите от началото на общата стачка в сряда стават общо 8, а от началото на митингите във Венецуела през април - 113, показва прокуратурата.

След двудневните протестни прояви античавистите приканиха сънародниците си да блокират улиците на градовете в цялата страна до плануваните за неделя противоречиви избори за учредително заседание, макар че държавното управление забрани демонстрациите.

На 27 юли министърът на вътрешните работи Нестор Реверол предизвести, че нарушителите са застрашени от санкции от 5 до 10 години затвор.

Опозиционната коалиция " Кръгла маса за демократично единение " обаче съобщи, че ще пренебрегне възбраната и насърчи поддръжниците си да излязат на улицата и " да завладяват Венецуела ", показва ДПА.

Венецуелският президент Николас Мадуро се опита да понижи напрежението и предложи разговор с съперниците си преди изборите, като наред с това съобщи, че има намерение да докара конституционната промяна до дъно.

Сред основните претенции на опозицията са Мадуро да се отдръпна от власт, да се прекратят конституционните промени и да се свикат нови избори.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР