Полицай беше сексуално нападнат и шестима други ухапани на карнавала в Нотинг Хил

...
Полицай беше сексуално нападнат и шестима други бяха ухапани, докато
Коментари Харесай

Полицай беше сексуално нападнат и шестима други бяха ухапани, докато последният ден на карнавала в Нотинг Хил отново видя избухване на насилие.

< p>Двама мъже са в болница, единият в критично състояние, след поредица от намушкания с нож в понеделник на най-голямото улично парти в Европа.

Столичната полиция каза, че други шестима мъже на възраст 18, 19, 20, 25 години , 28 и 40, получиха наранявания без опасност за живота при отделни инциденти през понеделник вечерта.

Помощник комисар Аде Аделекан, който ръководеше полицейската операция, каза, че е „жалко“, че за втора година в ред, понеделник вечерта на карнавала беше „помрачена от сериозно насилие“.

Метрополитен полицейската федерация каза, че 75 полицаи са били нападнати, шестима са били ухапани, един е бил сексуално нападнат, а друг е в болница.

„Отново карнавалът в Нотинг Хил, помрачен от сериозно насилие – и атаки срещу полицаи... Това е абсолютно отвратително. Нищо чудно, че нашите членове се страхуват да контролират това събитие“, каза говорител.

Поредица от инциденти с насилие

Имаше 275 ареста през двата дни на карнавала, като 165 арестувани в понеделник за набор от престъпления.

Помощник-комисарят на отдел Аделекан каза, че макар атмосферата през по-голямата част от уикенда да е била „до голяма степен положителна“, в последните етапи на уличното парти се наблюдават поредица от инциденти с насилие.

Той добави: „Никой не оспорва значението на Карнавала в културния календар на Лондон и огромното мнозинство от дошлите ще са имали положително изживяване.

„Ние обаче не можем да пренебрегнем намушкванията, сексуалните посегателства и атаки срещу полицейски служители, които сме виждали.“

Полицаите също иззеха огнестрелно оръжие по време на събитието и извършиха редица други арести за куп престъпления, включително притежание на нападателни оръжия, нападения срещу полицаи, притежание наркотици и сексуални престъпления.

Сериозно, но стабилно състояние

29-годишният мъж, който беше намушкан, е в критично състояние в болница след инцидента на Warfield Road малко след 21:00 часа в понеделник.

19-годишен мъж също е в тежко, но стабилно състояние в болница, след като беше намушкан с нож в Ladbroke Grove малко преди 20:00 часа.

Миналата година полицията извика за бъдещето на карнавала в Нотинг Хил да бъде преразгледано след първото събитие от 2019 г. насам, когато един човек беше убит, други шестима бяха намушкани и десетки полицаи бяха нападнати.

Такайо Нембхард, рап изпълнител, беше на карнавала с неговата сестра и приятели, когато беше убит, след като беше намушкан с нож в слабините.

Садик Хан, кметът на Лондон, каза по това време, че се е „разболял“ от намушкането.

През 2022 г. общо 74 полицаи бяха ранени, много от които в резултат на нападения, а жена полицай беше нападната сексуално, след като се раздели с колегите си на събитието.

Приблизително два милиона души излязоха на улицата на западен Лондон през официалния празник, тъй като карнавалът отпразнува две забележителни годишнини.

Въвеждането на звукови системи и масови групи преди 50 години го превърна в мащабно събитие, а докингът на Empire Windrush 75 години преди обяви масова имиграция от Карибите.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР