Полицаите започнаха да използват лютив спрей срещу протестиращите, които предприеха

...
Полицаите започнаха да използват лютив спрей срещу протестиращите, които предприеха
Коментари Харесай

Лютив спрей срещу протестиращите: напрежението ескалира!

Полицаите започнаха да употребяват пикантен спрей против протестиращите, които започнаха дейности по пробив на кордона от две места. Това се случи откъм източната част на постройката на новата пленарна зала, която е най-конфликтната точка на митингите досега. Телевизионните екипи, които се намират там, също бяха наранени от лютивия спрей, в това число. 

Протестиращите пробват да съборят бусовете на полицията, които препречват пътя им по бул. " Цар Освободител " и да доближат до друга секция, където съгласно тях има още арестувани, които е трябвало да вземат участие в митинга. Десетки хора бяха изведени от митинга малко преди 10 ч. и отведени встрани към полицейските бусове.

Демонстрантите се пробваха да пробият кордона и да извърнат полицейска камионетка, а от пресцентъра на МВР осведомиха, че " някои от протестиращите лишиха част от полицейското съоръжение, други направиха спонтанни заграждения от инвалидни колички ". 

Хиляди хора се събраха на площад " Независимост " още преди старта на оповестения като " Великото национално въстание " народен митинг за оставка на премиера Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев. Районът е цялостен с служители на реда, а полицейските елементи от провинцията са разположени и по дребните централни уличките, като напрежението ескалира още сутринта.

Още преди 9:00, когато трябваше да стартира съвещанието на Народното събрание, се случи и първият конфликт сред протестиращите и полицията, която избутва тези, които се пробват да пробият към постройката на някогашния Партиен дом. В това време депутатите се опитваха да влязат в постройката за първия си работен ден през задния вход.

" Вече няма никакво значение какво е споделил Борисов ", разяснява президентът Радев поръчката на премиера да остане на власт. Той беше посрещнат бурно от протестиращите на път към новата постройка на Народното заседание, където държа тирада.  Депутатите от ГЕРБ и Оперативна програма напуснаха демонстративно пленарната зала преди речта на президента.  " Бягството няма да ви избави от срам, това демонстрира, че същинският парламент е извън ", реагира Радев.

" Не неналичието на нова конституция и Велико национално заседание изкараха хората на улицата, а неналичието на морал, подриването на устоите на държавността и корупцията ", акцентира в словото си Радев.

Полицията продължава да брани политиците от протестиращите. А хората на площада демонстрират недоволството си като хвърлят пиратки, яйца и домати, както и копия на банкноти от 500 евро.

Това е началото на един доста огромен и доста дълъг ден, който ще следим за вас!
 Десислава Минчева: " По-добре е да внимаваме по какъв начин гласуваме, в сравнение с да виним Европа "
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР