Полицаите в Шумен разбиха работилница за фалшиви документи за самоличност.

...
Полицаите в Шумен разбиха работилница за фалшиви документи за самоличност.
Коментари Харесай

В Шумен разбиха цех за фалшиви документи

Полицаите в Шумен разрушиха работилница за подправени документи за идентичност . Арестуван е 33-годишен гражданин на регионалния град. Според служителите на реда той бил уредник на затворения цикъл на произвеждане, заяви БНР.

" Мъжът е трансформирал жилището си в паспортно бюро ", изясни старши комисар Ялчън Расим , шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.
 ГДБОП разкри завод за скимиращи устройства и подправени документи
ГДБОП разкри завод за скимиращи устройства и подправени документи

Претърсени са осем адреса в Пловдивско, четирима души са с обвинявания

При обиск са открити 20 броя български и непознати документи за идентичност, 100 пластики за персонални карти и шофьорски книжки , матрици и техника за щемпел. Те са открити в дома на арестувания и в фамилен парцел в Салманово . Фалшиви документи са с извънредно качество, признават от Министерство на вътрешните работи. Част от материалите са поръчвани по интернет .

60 лева е коствала подправената персонална карта, а 100 лева - задграничният паспорт, по информация на арестувания. Предстои да се открива какъв брой души са закупили такива документи .

Една от версиите е, че фалшификаторът е работил с бежанци . Шуменецът е осъждан за шофиране в нетрезво положение.

Освен подправените документи в парцела му в Салманово са открити 2,5 кг. марихуана. Законът планува до 10 години отнемане от независимост за издаване на подправени документи за идентичност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР