Полицаите се събраха на протест на професионалния си празник -

...
Полицаите се събраха на протест на професионалния си празник -
Коментари Харесай

Полицаите излязоха на протест на професионалния си празник

Полицаите се събраха на митинг на професионалния си празник - 8 ноември пред постройката на вътрешното министерство в София.

Недоволството породи след разпореждане на Министерския съвет за 30-процентно нарастване на заплатите на работещите в 28 администрации в страната. В същото време, след диалози сред управлението на Министерство на вътрешните работи и синдикатите стана ясно, че възнагражденията на чиновниците на Министерство на вътрешните работи ще бъдат увеличени с 15% от следващата година. Това не се хареса на служителите на реда, които упорстват също да получат 30 %. 

" Ние не сме съгласни по този метод да бъдем афектирани ", съобщи на митинга в неделя Илия Кузманов, зам.-председател на Синдикалната федерация на чиновниците Министерство на вътрешните работи, представен от БГНЕС. На демонстрацията за малко е присъствал и министърът на вътрешните работи Христо Терзийски. По-късно служителите на реда и пожарникарите се насочиха на шествие към Народното събрание.

ПРЕМИЕРЪТ КЪМ ПОЛИЦАИТЕ: БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И БЛАГОСЛОВЕНИ!

Самият Борисов през днешния ден поздрави служителите на реда за празника им.  " На професионалния празник на служителите на реда желая да им благодаря, че в тези тежки месеци дружно с лекарите са нашата най-силна опора. Преживяха и изтърпяха доста. Винаги бяха на първа линия против вируса, където рискът е максимален. Далеч от вкъщи и фамилията. Но даже и за момент не отстъпиха. Дори когато бяха атакувани от провокатори. Пожелавам им здраве и сили, с цел да продължим дружно да се борим против престъпността и контрабандата. Полицаите имат моето голямо почитание и ангажимент непрестанно да подобряваме изискванията им за работа. На Архангеловден честват и доста именици. Бъдете здрави и благословени! ", написа Борисов във " Facebook ".

" Честит професионален празник на българските служители на реда. Приемете нашето почитание за труда ви. Обществото ни има потребност от вашата непреклонност в битката с престъпността, корупцията и несправедливостта. ” С тези думи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова поздрави служителите на реда за професионалния им празник.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР