Полицаите, проверявани за употребена сила при протестите, са временно отстранени,

...
Полицаите, проверявани за употребена сила при протестите, са временно отстранени,
Коментари Харесай

Отстраниха временно полицаите, разследвани за насилие на протестите


Полицаите, проверявани за използвана мощ при митингите, са краткотрайно отстранени, излиза наяве от известие на Столична дирекция на вътрешните работи. Води се дисциплинарна инспекция за приложимост на физическа мощ по време на антиправителствените митинги. До привършване на инспекцията, служителите на реда няма да извършват отговорности по застраховане на публичния ред, прецизират от Столичната дирекция на вътрешните работи.

“Във връзка с оповестени видеоклипове в средствата за всеобщо осведомление, касаещи приложимост на физическа мощ от полицейски чиновници по време на митингите пред постройката на Министерския съвет, управлението на Столична дирекция на вътрешните работи е разпоредило дисциплинарна инспекция по реда на Закона за Министерство на вътрешните работи. Проверката е предоставена на комисия от управителни чиновници на дирекцията. Комисията е изискала и анализирала нужните материали, като в хода на инспекцията е открила полицейските чиновници, снимани във видеоматериала. До приключването ѝ същите няма да извършват отговорности по застраховане на публичния ред”, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Продължава дейното събиране на доказателства за изясняване на фактическата конюнктура, като в границите на идната седмица резултатите ще бъдат оповестени.

Събраните материали ще бъдат изпратени на районна прокуратура по подготвеност.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР