Полицаите излизат на протест на професионалния си празник - 8

...
Полицаите излизат на протест на професионалния си празник - 8
Коментари Харесай

Полицаите излизат на протест на професионалния си празник

Полицаите излизат на митинг на професионалния си празник - 8 ноември. Исканията са за 30-процентно нарастване на заплатите в системата на Министерство на вътрешните работи.

През миналата седмица имаше договаряния сред другите синдикати в министерството и управлението на ведомството. След диалозите, в които се е присъединил и министър председателят Бойко Борисов стана ясно, че възнагражденията на чиновниците на Министерство на вътрешните работи ще бъдат увеличени с 15% от следващата година. Въпреки това от Синдикалната федерация на чиновниците излизат на митинг, осведоми БНР.

Един от синдикатите провежда митинг в градинката до църквата " Св. Седмочисленици ". След това се планува и шествие до постройките на Министерството на финансите и на Народното събрание. Недоволството породи след разпореждане на Министерския съвет за 30-процентно нарастване на заплатите на работещите в 28 администрации в страната. Валентин Попов от Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи разяснява:  " Съгласете се, че на фона на тези до 30 %, за които става дума в постановлението, едни 10 % за нас звучат в действителност малко обидно ".

Последва и реакция вътрешния министър Христо Терзийски:  " През последните няколко месеца има разнообразни претенции от тяхна страна. Водим добър разговор ".

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР