Полицаи са задържали в понеделник един от основните заподозрени за

...
Полицаи са задържали в понеделник един от основните заподозрени за
Коментари Харесай

Арестуваха един от основните заподозрени за пране на пари в Европа


Полицаи са задържали в понеделник един от главните обвинени за пране на пари на територията на Европа, съобщи Франс прес, като се базира на Европол.

Операцията е била извършена в Южна Испания. Смята се, че обвиненият, който е от ирландско-британски генезис, е изпрал повече от 200 милиона евро доходи от противозаконни действия.

Той е бил арестуван " вследствие на интернационална правоприлагаща интервенция, ръководена от испанската Гражданска армия. Двама от неговите сътрудници също са арестувани в Испания, а един - във Англия ", заяви през днешния ден Европол. Базираната в Хага европейска организация за полицейско съдействие не разкри имената на арестуваните

Според източници, близки до следствието, основният обвинен е Джон Фрaнсис Мориси. 62-годишният мъж е прочут като участник в интернационален незаконен картел, управителен от Даниъл Кинахан, основан в Дубай. 

Властите в Съединени американски щати упрекват картела Кинахан в трафик на опиати, пране на пари и набези. Наскоро те нанесоха удар по незаконната организация и седем нейни членове с финансови наказания, които важат за целия свят.

От известието на Европол излиза наяве, че " Мориси и неговите сътрудници са упрекнати в събирането и прехвърлянето на огромни суми парични средства сред незаконни организации в разнообразни страни ". Чрез потреблението на античния способ за разплащане " хавала " обвинените са изпрали благодарение на медиатори повече от 200 милиона евро, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР