Полицаи са задържали 53-годишен мъж с граната на пл. Княз

...
Полицаи са задържали 53-годишен мъж с граната на пл. Княз
Коментари Харесай

Бивш военен е задържаният с бойна граната в София

Полицаи са задържали 53-годишен мъж с граната на пл. " Княз Александър I " в центъра на София, където се организират тържествата по случай Новата година, съобщи Нова ТВ. 

Задържаният се споделя Милен Методиев и е бивш боен от Асеновград. Той е бил нападателен, заплашвал е, че ще се взриви, и е отправял апели против носенето на маски към намиращите се в региона хора, съобщи БНР. Отведен е в I РПУ в  столицата, където го разпитват.

БГНЕС заяви, че арестуваният е симпатизант, а жена му, която е пътувала с него — член на партия „ Възраждане “.  В автомобила им са открити още работещ електрошок, 4 броя ножове с с остриета по-дълги от 6 см. остриета и 1 бр. тактическа секира, съобщи Българска национална телевизия.

С дейностите си органите на реда са предотвратили възможен случай в празничната нощ. В момента на мястото текат дейности на полицията. По неофициална информация проверка е открила, че граната е образователна и не е рискова.

БГНЕС заяви, че в задържания са открити 2 гранати. Мъжът е заплашвал, че ще се взриви на площада и е бил въоръжен с две бойни гранати, заяви и bTV.

По информация на Българска национална телевизия мъжът имал антиваксърски убеждения. Полицията ще наблюдава камерите в региона, с цел да откри дали е имал съизвършител или място, където е скрил други муниции. Министерство на вътрешните работи моли за подпомагане хората, в случай че видят лица със подозрително държание неотложно да алармират на тел. 112.  

Междувременно стана ясно, че арестуваният се е придвижвал дружно с жена. Тя е арестувана в хипермаркет в столичния квартал " Дружба ", оповестява Българска национална телевизия. Там е открит и автомобилът, с който са пътували. Той е с пловдивска регистрация. В багажника е открита черна тактическа жилетка с два револвера, които по данни на арестувания са реплики, които си е бил закупил. 

Мъжът и дамата са арестувани за 24 часа и към този момент им му е повдигнато обвиняване от Софийска районна прокуратура. 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР