Полицаи от Благоевград разкриха телефонен измамник. На 24-годишния от Благоевград

...
Полицаи от Благоевград разкриха телефонен измамник. На 24-годишния от Благоевград
Коментари Харесай

Заловиха ало-измамник, представял се за митнически инспектор в Благоеврградско

Полицаи от Благоевград разкриха телефонен лъжец. На 24-годишния от Благоевград е повдигнато обвиняване, арестуван е за 72 часа

Криминалисти от ОДМВР-Благоевград разкриха съпричастен в скица за телефонни измами. Работата по случаите почнала след серия сигнали от потърпевши, първият от които постъпил в полицията на 9 октомври, а в границите на седмицата до 25 октомври известията за сходни закононарушения, осъществени на територията на Благоевград и Симитли се умножили.

Авторът на измамите се представял за митнически контрольор, уведомявал възрастни хора, че на името на техен родственик са пристигнали митнически документи и с цел да ги получат, е належащо да се заплати такса. Уточнявал, че в случай че не пратят пари за заплащането на таксата в точния момент, документите ще бъдат върнати в чужбина и приемането ще коства в пъти повече във валута.

Документирани са няколко сходни случая, при които 24-годишния Д.П. съумял да заблуди възрастни хора по тази скица: на 9 октомври 89-годишна от Благоевград предала към 2 000 лв., седмица по-късно 75-годишна нейна съгражданка е ощетена със същата сума, а 68-годишна жителка на Симитли му предала 750 евро.

С телефонно позвъняване на 25 октовмри, той се опитал да заблуди и 83-годишна от Благоевград, когато в миг на предаването на парите Д.П. бил арестуван от служители на реда от Първо РУ-Благоевдград.

Няколко часа по-късно, след отчет на материалите в Районна прокуратура, му е повдигнато обвиняване по член 209 ал.1 от Наказателен кодекс и му е избрана мярка " задържане за 72 часа ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР