Полицаи масово излизат в болничен и предсрочно се пенсионират. Причината

...
Полицаи масово излизат в болничен и предсрочно се пенсионират. Причината
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: МВР оредя - полицаи масово излизат в болничен и се пенсионират

Полицаи всеобщо излизат в болничен и предварително се пенсионират. Причината за това е изпращането на 8500 униформени на пътя, както и зачестилите произшествия с представители на реда, научи Lupa.bg от чудесно осведомени източници от вътрешното министерство.

Само за година и половина 16 служители на реда са ранени и 25 патрулки са смачкани при гонене на пътя. Доказателство за това е гибелта на двамата униформени, препречили пътя на рейса с 38 бежанци в Бургас. Вместо още на второто гранично контролно-пропусквателен пункт  автобусът да бъде спрян с шипове на пътя, е позволено той да влезе в гъсто обитаемо място като Бургас.



„ Гонки би трябвало да има единствено при тежки престъпни закононарушения като убийства, кражби или терористични актове. Вместо да се заплашва живота и здравето на почтени хора и да се нанасят материални вреди поради преследванията, е належащо да бъдат взети данните на автомобила, защото това нарушаване има административен темперамент. След установяването на притежателя на подобен автомобил се смъкват номерата му и се връчва санкция. Такива гонки на неспрели за рутинна полицейска инспекция коли бяха неразрешени със заповед на Министерство на вътрешните работи изключително в случай че е в обитаемо място “, изясни пред Lupa.bg специалистът по сигурността Иво Атанасов.

Всички сходни гонки приключват с 5-6 инцидентно ударени коли. Фрапантен е казусът, при който на 9 ноември предходната година джигит помита двайсе коли на ул. „ Опълченска “ след гонене, почнало от Владая. Тогава водачът се забива в джип и провокира злополука на рейс с пасажери, която като по знамение не взе жертви.   

„ Тази процедура е от времето на Иван Костов и би трябвало да спре. През 1998 година при рутинна инспекция на пътя край Петолъчката по простъпка беше разстреляна Елеонора Димитрова. По същия метод беше убита и Станиела, която седеше дружно с майка си на задната седалка. След тези два случая беше уволнен Славчо Босилков. Наследникът му ген. Василев взе оръжията на пътните служители на реда и кървавите произшествия стопираха. Днес ченгетата не са въоръжени, само че лудото гонене като в екшъните се върна “, означи специалистът.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР