Политолози коментираха новия вариант на кабинет:Пореден обрат в политическата обстановка

...
Политолози коментираха новия вариант на кабинет:Пореден обрат в политическата обстановка
Коментари Харесай

Политолози: Този кабинет е прибързан 


Политолози разясниха новия вид на кабинет:

Пореден поврат в политическата конюнктура в страната. Мария Габриел върна празна досието с първия мандат на президента Румен Радев. Малко по-рано стана ясно, че е реализирана сделка сред „ Продължаваме промяната – Демократична България “ и ГЕРБ-СДС за държавно управление с втория мандат и небосвод на работа 18 месеца. Министър-председателят ще работи на ротационен принцип, като през първите 9 месеца това ще бъде акад. Николай Денков, а по-късно Мария Габриел.

Това развиване е изненадващо, а решението за този вид на кабинет е взето преждевременно и при спешни условия, разясниха политолозите Яница Петкова и Атанас Радев в ефира на Bulgaria On Air.


„ Виждаме съществени обрати, които не могат да бъдат обяснени. Граничат с импровизация и демонстрират отсъствието на институционална просвета, етикет, протокол и процедури “, разяснява Радев.

По думите на Петкова ГЕРБ-СДС са в по-изгодна позиция, защото през първите 9 месеца ще бъде гласуван бюджет, ще бъдат одобрявани съществени закони и тази отговорност остава в ръцете на ПП-ДБ. Според нея ГЕРБ-СДС са съумели да излязат от своята изолираност и през вторите 9 месеца ще имат съществено поле за развиване.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР