Политологът Калоян Методиев определи като трагична за нас, българите, отиващата

...
Политологът Калоян Методиев определи като трагична за нас, българите, отиващата
Коментари Харесай

Политолог: 2018 година бе трагична за България

Политологът Калоян Методиев дефинира като " трагична за нас, българите ", отиващата си 2018 година Данните на изследване на Галъп също потвърдиха - единствено 22% от хората в България са оптимисти, че новата 2019 година ще е по-добра от отиващата си.

" Така стартира и по този начин свършва. Мисля, че данните, които излязоха през вчерашния ден, са задоволително показателни в поддръжка на моето изказване, т.е. оценката за ръководството беше дадена от демографията - 40 хиляди новородени има тази година, което е исторически връх и можем да създадем извода, че това е едно ръководство на гибелта. Не е имало рухване под подобен най-малко ", сподели той пред БНР.

" Това, което се случва с децата, фамилията, е огледало на всичко, което се случва като качество на живот, като вероятности, като икономическо състояние, като качество на въздуха ", сподели той по телефона от Австрия.

" Докато в Европа се приказва за общество без пластмаси, в България хората дишат рак от изгаряне на твърди боклуци - проблем, който е решен на европейско равнище през 60-те години на XX век ", добави Калоян Методиев.

Според политолога това е резултатът от неработещ модел в ръководството, съсредоточено към ГЕРБ в последните години. Той счита, че сега в съпротива е Българска социалистическа партия в лицето на Корнелия Нинова, само че не и цялата партия, тъй като в нея има групи, които се борят за присъединяване във властта като съдружен сътрудник.

" Ако Българска социалистическа партия беше същинска, пълнокръвна 100% опция, това държавно управление щеше да си е отишло ", сподели Калоян Методиев.

" Президентът Румен Радев от началото на годината до самия край пронизва с опозиционност, с опция. И то по тематики, които провокират възторженостти, по тематики, които в България са избутани на назад във времето, като независимост, народна власт ", уточни той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР