Политологът Христо Панчугов заяви в интервю за novini.bg, че изненадата

...
Политологът Христо Панчугов заяви в интервю за novini.bg, че изненадата
Коментари Харесай

Христо Панчугов: Изненадата на този вот е влизането на ИТН, смяташе се, че това вече е невъзможно

Политологът Христо Панчугов съобщи в изявление за novini.bg, че изненадата на този избор е влизането на Има Такъв Народ в състава на 49-ия парламент. " Смятах това за невероятно към този момент ", акцентира той.

По думите му, опитите за смяна в политиката и част от нея да се радикализира, не престават. При ниска изборна интензивност такива партии получават политическо посланичество. Извън това, действително нищо не се е трансформирало.

През изтеклата година видяхме повторение на едни и същи информационни тактики и послания, които разумно създават един и същи резултат.

Изборите не са неприятно нещо, тъй като те катализират процеси в партиите, които без тях биха лишили доста дълго време. Промени в самите партии или би трябвало да се създадат, или те просто ще отпаднат от политическия развой, счита политологът.

Самите избори са положителната вест. Лошата е, че партиите доста постепенно схващат какво желаят да им кажат хората. Те по този начин и не стигат до тези над 60 на 100 негласуващи българи. Това са хора, които не виждат свое посланичество в границите на съществуващата политическа система и в случай че тези условия не се трансформират, то ни чака още по-голяма радикализация в последващи избори.

Проблемът не са изборите, а упоритостта на политическите обединения да не признават и поправят своите неточности, да ги осмислят, разяснява още Панчугов.

" Съставянето на държавно управление от първите две политически обединения на мен ми наподобява необикновено. Последните месеци те прекараха в създаване на разграничителни линии. Едните обиждаха другите, че били въплъщение на корупция и мафия, а първите отвръщаха на вторите, че са илюстрация на посредствеността. Как се преодолява всичко това, аз почтено да ви кажа не мога да си показва.

Лично аз не съм уверен, че съставянето на управническа обединения непременно е по-добрата опция за ръководство. България се ръководи зле и това е реалност. Но не съм сигурен, че един зорлем формиран кабинет ще е по-доброто решение ", уверен е политологът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР