Политологът Георги Киряков коментира актуалната ситуация в държавата на прага

...
Политологът Георги Киряков коментира актуалната ситуация в държавата на прага
Коментари Харесай

Георги Киряков: Дали Нинова не намеква, че Радев ще прави свой политически проект

Политологът Георги Киряков разяснява настоящата обстановка в страната на прага на връщането на третия мандат от Корнелия Нинова.

" Обявяването на Гълъб Донев още веднъж за министър председател значи продължаването на политиката на служебния кабинет и досегашната политика на президентството по ръководството на страната. Означава, че Радев е харесал ръководството на Гълъб Донев и желае да продължи напред с него.  Гълъб Донев може да бъде и по-следващ длъжностен министър председател, в случай че приемем хипотезата, че може да има още едни предварителни избори ", счита той.

" В тезата на Корнелия Нинова, че Румен Радев желал да си върне поддръжката на социалистите, има една уязвимост - за каква поддръжка на социалистите и какъв смисъл приказва тя? За трети президентски мандат ли? Конституцията не го разрешава. И коя поддръжка на социалистите - тези, които са останали с 4-5-6 % ли? Или поддръжката на социалистите, които са разочаровани от Българска социалистическа партия? Или пък дали не загатва, че Румен Радев мисли да реализира собствен план вляво и да притегли тези разочарованите от Българска социалистическа партия. Много въпроси може да излязат от това подмятане на Нинова ", сподели още Киряков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР