Политологът доц. Стойчо Стойчев анализира актуалната обстановка в управлението на

...
Политологът доц. Стойчо Стойчев анализира актуалната обстановка в управлението на
Коментари Харесай

Доц. Стойчо Стойчев: Колкото по-бързо ПП-ДБ върнат втория мандат неизпълнен, толкова по-добре

Политологът доцент Стойчо Стойчев проучва настоящата конюнктура в ръководството на страната.

" Мнозинството се разпадна още от 6-7 март. При изчерпано политическо доверие мъчно се вършат промени, които да бъдат законни. Затова краят е логически, единственото проблематично е, че всичко става постепенно.

Този призрачен сън е извънредно време да свърши. Колкото по-бързо ПП-ДБ върнат втория мандат несбъднат, толкоз по-добре ", сподели той.

 

" Основната част от вредите ще бъдат понесени от ПП-ДБ. Но това напълно не е краят. Ще имаме още циркови осъществявания, които ще следим през идната седмица.

 

Наистина най-добре ще е да се завърши оптимално бързо с общото излагане, което значително е артикул на безочливост, надменност и нелепост ", разяснява социологът Кольо Колев за Bulgaria ON AIR.

 

Доц. Стойчев счита, че изборите биха били най-хубавият вид в създалата се обстановка.

 

" Съставът на Министерския съвет е част от огромната драма. Трудно може да изкараме единия чисто бял, а другия черен. Има такива, които свършиха работа, само че и двете страни носят отговорност.

 

Важно е по какъв начин ще се разиграе обстановката. Трябва да идем на избори, тъй като в такава обстановка, където нещата са счупени, изборите имат пречистващ миг.

 

Възможно е гласоподавателите да глобяват едната от двете групи и към този момент да се търси ново начало на властта ", уточни той.

 

Според Колев е допустимо да се появят и нови политически обединения.

" Не можеш с 1/4 от депутатите ти да притежаваш 100 % от властта. Трябва да се направи коалиция, да разделиш част от властта и да играеш с сътрудници. Тук се играе малко като в детската градина, вместо те да бъдат господари на думите си, те слугуват на тях.

 

Не съм оптимист, че и в бъдеще ще имат някаква форма на връзка. Възможно е и преди предварителния избор да се появят различни политически обединения ", съобщи той.

 

" Нови политически играчи са постоянно алтернатива. Доказа се, че не с доста старания разнообразни могат да влязат в Народното събрание. Много елементарно могат да се намерят 2-3 партии, които да влязат във властта. Важно е и времето по кое време ще се излъчат предварителните избори.

 

Все още доста мъчно може да предвижда даже изборната интензивност, защото към момента не знаем по какъв начин ще бъдат ситуирани парламентарният избор и европейският ", добави доцент Стойчев.

 

Възможно е да ударим дъно на изборната интензивност при случай на избори 2 в 1.

" Ако изборите бъдат извършени през седмица, е допустимо да ударим дъно на изборната интензивност. Прогнозирам милион и половина на европейските избори и към 1,9-2 млн. на парламентарните. Към момента хората не виждат опция, само че я търсят и са извънредно недоволни ", сподели социологът.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР