Политолог посочи грешки на премиера.Решението на кризата със зърнопроизводителите е

...
Политолог посочи грешки на премиера.Решението на кризата със зърнопроизводителите е
Коментари Харесай

Цветанка Андреева: Денков няма силата да бъде Маргарет Тачър

Политолог уточни неточности на премиера.

Решението на рецесията със зърнопроизводителите е в омиротворяване на ситуацията и във вероятен компромис, който да бъде обяснен налично за всички. Това разяснява политологът Цветанка Андреева в „ Денят онлайн с Наделина Анева ” по NOVA NEWS.

Според нея структурата на държавното управление още от основаването му е била антикризисна и то е трябвало да позволи първо политическата рецесия, а по-късно серия от отрицателни натрупвания, в резултат на нея, както и да омиротвори ситуацията.  

„ Денков сгреши с метода и острите реплики към зърнопроизводителите. Той потегли като технократ, липсва му харизмата на индивида, който ще тропне по масата. Денков няма силата да бъде Маргарет Тачър. Колкото и да бяха сериозни към политиката и метода на Борисов, той решаваше проблемите. Успяваше всеки митинг да докара до кабинета си и там постигаше съглашение. Успяваше да удовлетворява претенции. По-скоро подобен метод отива повече на съдружен кабинет ”, посочи Андреева. Според нея Денков е трябвало да беседва първо не с медиите, а да убеди политическите водачи и техните групи.

По отношение на случая с дрона с прикован арсенал Андреева уточни, че Тодор Тагарев е емблематична фигура за държавното управление и не инцидентно опозицията непрестанно желае неговата оставка. „ Ако приказваме за евроатлантизъм Тагарев най-праволинейно се вписва в тази линия. Той беше индивидът, който промени курса на българската политика и я направи друга от служебната власт на президента Радев ”, уточни Андреева.

Андреева посочи, че има обща воля структурата на кабинета да се заздрави. Според нея участниците в него ще преминат предизвикването локални избори, само че имат общи политически врагове.

„ От една страна президента Радев, въпреки това има блестящо изразена съпротива, има и трета заплаха високия % негласуващи основава причина за появяването на нов политически индивид. Ако този индивид се появи внезапно ще носи характерността на нов популизъм, тъй че не е изключена по-силна консолидация сред  ПП-ДБ и ГЕРБ при появяването на нов индивид ”, добави политологът. Според нея по-голям интерес за сключване на съглашение има демократичната коалиция.

По отношение на локалните избори Андреева чака сериозен конфликт за София. „ ГЕРБ имат стратегическо преимущество. Предизвикателството пред партията е да минимализира вредите, които носи от ръководството до тук на столицата.  Според нея социолозите записват, че на балотаж ще отидат претендентите на ГЕРБ и на ПП-ДБ, само че резултата не е превдварително решен. Тя посочи, че Васил Терзиев има капацитета да обере левия избор.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР