Политизираха мерките, които вземаме за борба с коронавируса, това е

...
Политизираха мерките, които вземаме за борба с коронавируса, това е
Коментари Харесай

Областният на Варна: Политизираха мерките

" Политизираха ограниченията, които вземаме за битка с ковид, това е неприемливо. Каквото и да затворим постоянно ще е неверно и ще има протестиращи. Ако не овладеем обстановката и по този начин лавинообразно нарастват новите случаи, ще стигнем до цялостен локдаун ".

Това показа за Varna24.bg регионалният шеф на Варна Стоян Пасев, откакто стана ясно, че под натиска на протестиращи артисти се анулира възбраната за кина, театри, музеи и концертни зали.

На обвиняванията, че театърът във Варна е затворен съзнателно точно на 100-годишния му празник, поради гостуването на президента Румен Радев, регионалният шеф отговори, че даже няма публично съобщение за визитата на президента.

" В този дребен спектакъл беше планувано да участват 120 индивида, които са си купили билети и още 180 посетители, поканени особено за юбилейната режисура. Това няма ка да се случи, при изискване, че има наредба да се работи с 30% от потенциала на залата. Аз персонално няма да вляза при толкоз хора в театъра. Разпоредил съм се да не се позволяват повече от 120 индивида на режисура, в противоположен случай контролните органи като РЗИ и полиция, ще бъдат сезирани. Не е единствено театърът. Има очакван концерт във ФКЦ, има сбирки, планувани по читалищата. Очаквам да бъде написана до часове заповедта, с която се позволява работата на кина, театри и концертни зали при 30% запълняемост и непоколебим надзор. Ако някой не съблюдава, ще бъде затворен, а лицензът му за работа ще бъде лишен.

Мерки има, казусът е, че не се съблюдават. Ако бяхме затворили фитнесите, щяха да стачкуват от там. Ако ограничим моловете, чакам митинги и от там. Ще стане " война ", в случай че затворим заведенията. Наясно съм, че хората са измъчени към този момент. В същото време от лечебните заведения ме нападат за какво не се вземат по-стриктни ограничения. Защото при тях е претъпкано. Имам протестни нотки от близки на умряли от ковид. Обвиняват ни, че не сме взели строги ограничения по-рано. Тази седмица починаха 28 души, фрапантно нараства броя на съдбовните последствия от подлия вирус. Ако затворим всичко, тогава пък ще излязат всеобщо на митинги и това скупчване към този момент ще докара до неконтролируем взрив на болестта. Затова се стараем да има някакъв баланс.

Как да разчитаме на самоконтрол и отговорност от всеки, откакто на 8 март установихме 6 нощни заведения във Варна, които работеха на макс. В заведенията за хранене на празника беше претъпкано, никакво разстояние и правила не се съблюдаваха. Собствениците избраха да си платят солените санкции, само че да изпълнят заведенията. Не им стигаха местата. Препоръчах на моловете да засилят защитата, да не позволяват деца и младежи без компаньон, да има някакъв режим на пропускане, да няма скупчване. Ако случаите нарастват по този начин лавинообразно, ще се стигне до цялостен локдаун. Идеята на затварянето е да овладеем обстановката. Не може да сме едновременно всички в болничното заведение ", предизвести регионалният шеф.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР