Политиците в Македония станаха жертва на собствените си комплекси, коментират

...
Политиците в Македония станаха жертва на собствените си комплекси, коментират
Коментари Харесай

ВМРО: Политиците в Македония станаха жертва на собствените си комплекси

Политиците в Македония станаха жертва на личните си комплекси, разясняват в позиция от ВМРО-Българско национално придвижване.

" Това, което се случи на референдума в Македония през вчерашния ден, е еманация на водената десетилетия неверна политика. Няколко десетилетия след излизането на страната от Югославия и оповестяването на независимостта всички ръководещи се опитваха да постановат измислена нова национална еднаквост. За разлика от други страни в района, в Скопие сякаш прокламираха народна власт, а в действителност нападателно и намерено продължаваха да постановат измислената от Коминтерна и налаганата с кървави репресии от Тито теза за македонизма ", показват от партията.

" Повече от 30 години същите тези политици водеха антибългарска политика и насаждаха ненавист сред един и същи народ от двете страни на границата. Политиката на налагане на изкуствена македонска антична еднаквост и антибългаризма бяха в основата на основаване на напрежение и със прилежащите страни. Поради тази причина беше следващ и спорът с Гърция, който прерасна в искания за географското име Македония ", се споделя в позицията.

Според Вътрешна македонска революционна организация един от факторите за неуспеха на референдума е било и говоренето на албанските партии, които от дълго време упорстват за федерализация на Македония и признаването на албанския като втори формален език в страната. " Али Ахмети (председател на Демократичния съюз за интеграция) се заигра със страховете на македонците и в поредност изявления още веднъж съобщи, че ще упорства това да се случи. Това накара гласоподавателите да не гласоподават през вчерашния ден или да гласоподават срещу. Те не са срещу влизане в НАТО и Европейски Съюз. Те просто не желаят Македония да се федерализира. Не желаят и признаването на албанския като втори формален език, а поръчките за конституционни промени, които бяха изкарани по време на акцията, укрепиха в допълнение страховете им ", се споделя в позицията.

Като причина за неуспеха от Вътрешна македонска революционна организация регистрират и акцията на държавното управление в Скопие. " Тя беше построена изцяло неправилно през комфортните медии и водена през изваждане на тези, стартирани от редица западни водачи. Тази акция не беше извършена от човек на човек, както хората в Македония заслужаваха да се случи. Защото това е тяхното бъдеще, не измислената действителност на либералите в Брюксел ", показват от партията.

" Цялата тази обстановка в Македония на фона на напрежението по оста Косово-Сърбия и междуетническото напрежение в Босна и Херцеговина изобщо не вещае положително бъдеще на Балканите и за България в частност като непосреден комшия. Затова е нужно България ясно да съобщи на всички фактори в района, че потреблението на междуетническата карта на Балканите и потреблението на референдума за дестабилизирането на Македония е неприемливо ", декларират безапелационната си позиция от ВМРО-БНД.

" Ние, патриотите от Вътрешна македонска революционна организация, няма да спрем да се борим за европейското бъдеще на събратята ни и ще продължим да отстояваме твърдата политическа линия на България като балансиращ, водещ фактор на Балканите ", показват от партията. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР