Политиците в Германия водят спорове за това как и кога

...
Политиците в Германия водят спорове за това как и кога
Коментари Харесай

Коронавирус: Политиците в Германия спорят как и кога да се разхлабят ограниченията

Политиците в Германия водят разногласия за това по какъв начин и по кое време да се разхлабят ограничаващите ограничения, наложени поради епидемията от новия ковид (COVID-19), като това става на фона на сериозната угриженост, изразена от канцлера Ангела Меркел и водещи учени, че страната е в заплаха да проиграе триумфите, които реализира до момента в намаляването на разпространяването на вируса, написа " Гардиън ".

До момента в страната има към 158 000 регистрирани инфектирани, от които са умряли 5 984 души.

Както е необятно известно, Германия се оправи добре с тестването и следенето на контактни лица, както и с броя на леглата в интензивните отделения. Смъртността в страната е доста по-ниска от тази в други страни с сходен брой инфектирани.

Но се вършат от ден на ден препратки към по този начин наречения " абсурд на предварителната защита " - като се забавя разпространяването на вируса, усещането, което мнозина имат, е, че заплахите са пресилени и не е ли това затова времето страната да се върне към естественото си положение?

Председателят на Бундестага Волфганг Шойбле се включи в полемиката по провокативен метод с мнения за Der Tagesspiegel, че Германия би трябвало да обмисли по-добре обществените и икономическите разноски с желанието да избавя човешки животи и решенията не би трябвало да се оставят единствено на вирусолози.

" Трябва да се обмислят големите стопански, обществени, психически и други резултати ", сподели той и добави: " Спирането на всичко за две години също може да има ужасяващи последствия. "

Шойбле настоя, че не счита, че първият член в немската конституция, който гласи, че " човешкото достолепие е неприкосновено ", значи опазване на човешкия живот непременно. Членът в главния закон " не изключва, че би трябвало да умрем ", посочи той.

Той акцентира, че макар че страната би трябвало да обезпечи най-хубавата допустима здравна помощ за всички, " хората ще продължат да умират от ковид ".

Председателят на Бундестага предизвести, че настроението в страната има заплаха да се преобърне, в случай че рестриктивните мерки останат в действие прекомерно дълго. " Ще бъде по-трудно, колкото по-дълго трае ", означи Шойбле.

Междувременно специалисти приканват държавното управление да удвои броя на тестванията в Германия, преди да обмисли разхлабването на рестриктивните мерки.

Понастоящем Германия има потенциал да организира до 818 000 теста всяка седмица, както посочи Хелге Браун, шеф на кабинета на Меркел, само че съветници споделят, че цифрата би трябвало да нарасне до 2 милиона теста седмично.

" Увеличаването на потенциала за тестване дава опция за подробна картина на напредъка на пандемията и оказва помощ да се образува основа за оценка на вероятните ограничения за облекчение от страна на държавното управление ", уточни Браун.

Докато доста страни с удивление гледаха на способността на Германия да организира огромни проби, непрекъснатият въпрос, който се задава в страната, е за какво няма повече проби.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР