Политиката в Благоевград навлиза в нов етап. В началото сме

...
Политиката в Благоевград навлиза в нов етап. В началото сме
Коментари Харесай

Настъпва ли политическата пролет в Благоевград?! БСП в трескави опити да се отлепи от дъното с нов лидер, ГЕРБ върна знаков политик начело с амбиции за революционни промени, Промяната кадрува, ДПС -мъдрува

Политиката в Благоевград навлиза в нов стадий. В началото сме на подем на политическите партии в регионалния център, посредством промени, които да доведат до възкръсване на политическия живот и издигане на престижа на главните политически партии в града. Свидетели сме на трескави опити за възобновяване на сринатата съвсем до основи конструкция на Българска социалистическа партия, чийто досегашен водач Любен Милев бе детрониран от поста по волята на ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Мотивите - неприятно ръководство и неприятни изборни резултати, са в основата на смяната в Българска социалистическа партия , които сега търсят способи да се отлепят от политическото дъно, до което бяха доведени, като изберат нов водач, ново управление и работят по този начин като че ли построяват партията още веднъж. Битката, която поведоха част от социалистите за изправянето на падналата Българска социалистическа партия е извънредно сложна, защото разрухата в столетницата на регионалния град, продължава с години.

Започнала с разделянето на лагери, кой от кой е по-голям и авторитетен, разделяне в обичта към водача Нинова, разделяне на млади и остарели и завършила безусловно със заличаването и от публичния и политически живот в регионалния град. Печални изборни резултати, провали, кавги, физически конфликти и никаква политическа активност. " Страшна е обстановката в партията сега, започваме изначало да стабилизираме стрктурата , търсим нови водачи, които да върнат омерзените и отвратени членове и да консолидират локалните организации. Предстои избор на нов водач, търсим мощна фигура на обединител, който да има куража да се изправи пред вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия и да стимулира социалистите към едно ново начало, такова каквото приляга на една партия със стогодишна история, слагаме началото на политически подем, разясниха червени деятели пред Struma. com . До края на март ще стане ясно кой ще оглави Българска социалистическа партия в Благоевград. Слуховете спрягат всякакви имена, едното от които е на извънредно образован, сдържан, диалогичен човек, който може би ще успее да върне опустошения престиж на Българска социалистическа партия в Благоевград.

По нов път, с нов лидер потегля и ГЕРБ -Благоевград . Изненадващо за някои и умно за други решение, взеха от Изпълнителната комисия на партията, с благословията на водача Бойко Борисов, и спуснаха отпред на ГЕРБ в Благоевград знаков политик и водач през годините. Атанас Камбитов повежда градската конструкция на ГЕРБ. Новината бе обявена завчера на регионално заседание на партията.

Връщането на Камбитов възражда очаквания за ново стремително начало в политическия живот на партията, позамрял в последните няколко години. Бившият кмет на Благоевград, управлявал града от 2011 до 2019-та година се свързва с най-хубавите и мощни години на партията в регионалния център, а Камбитов е апетитен като нейн стожер в същото време.

Днес обаче обстановката в ГЕРБ Благоевград е извънредно друга. Партията е раздирана от вътрешни несъгласия, крамоли, интриги, разделяне, ненавист, траяли с години и резултатът е: за първи път в историята и,ГЕРБ Благоевград е трета политическа мощ в локалния парламент, с едвам 4 съветника.

Напоследък регионалният водач Андрей Новаков и краткотрайният общински ръководител Д. Савеклиева правеха опити за засилят наличието на ГЕРБ в ОБС, като привлякохасъмишленици от Съюз на демократичните сили и усилиха групата си на 6 индивида. Имаха упоритости Новаков и Савеклиева да върнат авторитетното посланичество на партията в локалния общински съвет. Амбиция, която евентуално в този момент ще продължи Атанас Камбитов. Камбитов се връща в ГЕРБ в едно ново време- динамично и мощно променено.

Пред него стои тежката задача да стартира укрепване на разтърсените устои на ГЕРБ и обединяване на мъчно управляеми гербери, да върне в редиците на партията разочарованите с такт, политическа просвета и умерени дейности,защото на политическата сцена се демонстрираха нови играчи- нападателни и надъхани, родени от новото време- политиците на Политическа партия " Продължаваме промяната " . Днес те са най-големите кадровици в региона и регионалния център, държат на разстояние обществеността и медиите от политическия им живот, в случай че има подобен, само че пък са водачи в кадровата политика, изключително в последно време, в очакване на ротацията.

С лакти, зъби и нокти, известни членове на партията бързат да назначават свои фрагменти в ръководството, изблъсквайки тези на ГЕРБ и останалите политически обединения.

И тук се чака ГЕРБ да стартират да бранят уволнените си и да се намесват по-активно в назначенията, тъй че да се усети ролята на първата политическа мощ в страната. Не е загадка, че партиите виждат като една от главните си функции да се намесват в кадровата политика на институциите, обезпечавайки си мощно кадрово наличие в тях.

Стабилизиране на ГЕРБ и подготовка за идни избори, това се чака от новия общински водач Атанас Камбитов, който също така ще извършва функционалностите и на регионален началник, който дружно с регионалния координатор на партията Андрей Новаков ще работиза въздигане на ГЕРБ в региона и подготовката и за идващите избори.

С интерес ще следим процесите и развоя на ударното начало на смяната в партията на Борисов в Благоевград.

На този декор изпъква мъдрото безмълвие на Движение за права и свободи, партията концентрирала в себе си доста млади политици, които работят с обсег, дисциплинирано и без доста звук, по тази причина и резултатите им се движат във възходяща линия. Днес Движение за права и свободи е незаобиколимият фактор, с който се преценяват всички останали партии в района. Най-важните структурни и кадрови промени се извършватс тяхното общително подпомагане, резултат от качествената им политика и мъдри политически решения, посочили неведнъж неналичието на политици и политика при останалите партии.

Петя Колева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР