Политиката на Швейцария за борба с климатичните промени ще трябва

...
Политиката на Швейцария за борба с климатичните промени ще трябва
Коментари Харесай

Швейцарците отхвърлиха идеята за по-висок данък върху горивата

Политиката на Швейцария за битка с климатичните промени ще би трябвало да претърпи промени, откакто гласоподавателите в страната отхвърлиха основни ограничения от нея.

На референдум, извършен в неделя, швейцарските гласоподаватели отхвърлиха с 53,1% предлагането за по-високо данъчно облагане на горивата (включително за самолетите), което бе препоръчано за понижаване на пътуванията в името на битката с климатичните промени, предава EU Observer. Мерките бяха предопределени да оказват помощ на Швейцария да реализира задачите по Парижкото съглашение за изменението на климата. 

Много швейцарци са загрижени за въздействието на ограниченията върху стопанската система, до момента в който страната се възвръща от ковид. Противниците на новите финансови тежести също подчертаха, че Швейцария е виновна единствено за 0,1 на 100 от международните излъчвания с парникови газове и че сходни политики надали ще оказват помощ на околната среда. 

Над 60% гласоподаваха за продължаващата приложимост на синтетични пестициди, предава Би Би Си. Същевременно 57 на 100 от участвалите в референдума се съгласиха на полицията да бъдат дадени повече пълномощия за наблюдаване и разпит на лица на възраст над 12 години, за които се подозира, че симпатизират на терористи. 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР