Политиката на Европейския съюз към Русия и Китай противоречи на

...
Политиката на Европейския съюз към Русия и Китай противоречи на
Коментари Харесай

Орбан: ЕС вреди на интересите си с позицията си за Китай и Русия

Политиката на Европейския съюз към Русия и Китай опонира на ползите му. Това съобщи унгарският министър председател Виктор Орбан в изявление за чешкото онлайн издание Parlamentni listy.

" Искаме да демонстрираме мощ там, където сме слаби и назад - където би имало място за партньорство, затваряме вратите. Брюкселският хайлайф работи против ползите на Европа ", сподели министър председателят.

Европейски Съюз губи пазарите на най-големите си източни страни сътрудници поради Вашингтон. Подобна обстановка, съгласно Орбан, е неприемлива.

" Само тъй като Съединените щати смятат Китай за собствен максимален съперник, Европа не може да си разреши да не се възползва от голямата икономическа опция пред себе си. Европа се нуждае от стратегически суверенитет. За да направи това, тя ще се нуждае от лична военна мощ и комерсиална политика, която да дава отговор на нейните ползи ",- сподели шефът на унгарското държавно управление.
 Орбан за наказателните дейности на Европейска комисия: Легализирано безчинство
Орбан за наказателните дейности на Европейска комисия: Легализирано безчинство

И повтори, че ЛГБТ няма да " маршируват нагоре и надолу " със полова агитация в учебни заведения, а " позицията на Европейска комисия е срамна "

Това е следващ конфликт сред Орбан и Брюксел. През септември,за възобновяване след ковид поради разногласието по отношение на правата на ЛГБТ хората.

Напрежението сред Унгария и нейни сътрудници от Европейски Съюз избухна през юни поради противоречивия закон против ЛГБТ, признат от унгарския парламент, който съгласно критици приравнява педофилията към хомосексуализма.

, Орбан увери, че " ние ще бъдем измежду последните в Европейски Съюз, в случай че той в миналото престане да съществува ".

" Европейски Съюз е значим за нас, тъй като дава на Унгария пазар ", акцентира унгарският министър председател.
 Орбан се стяга за интервенция на Съединени американски щати в изборите следващата година
Орбан се стяга за интервенция на Съединени американски щати в изборите следващата година

" Това ще се случи, ние не се тревожим за това "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР