Политиката на българското правителство за набавяне на ваксините е неправилна,

...
Политиката на българското правителство за набавяне на ваксините е неправилна,
Коментари Харесай

Петър Витанов: Провеждаме рискована и недалновидна политика за ваксините

Политиката на българското държавно управление за набиране на имунизациите е неправилна, сподели в изявление за БНР евродепутатът Петър Витанов, член на групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите.
По думите му тази политика не регистрира диверсификацията на риска, залагаме преди всичко освен на един вид ваксина, само че и на един производител, а  в този момент берем плодовете на тази недалновидна политика

„ Провеждахме извънредно рискована политика още от месец октомври. “

Според Витанов друга голяма неточност е била „ имунизацията без ред и порядък “.

„ Европейски Съюз в известна степен съумява да компенсира грешките на национални държавни управления, най-много като българското, тъй като ние сме безусловно последни по имунизация. Но по този начин също Хърватия, Естония, Словения “, уточни Петър Витанов в предаването „ Преди всички “.
Относно появилата се информация за неподновяването на договорите на Европейската комисия за векторните ваксини на „ Астра Зенека “ и „ Джонсън и Джонсън “ за поръчките за 2022- 2023 година Витанов означи, че измежду претекстовете са  по-ниската успеваемост, повече странични резултати и по-малкото благоприятни условия за акомодация към мутиращи разновидности на ковид. 
Той цитира данни, че случаите на тромбози като тежки странични резултати при „ Джонсън и Джонсън “ са 1:1 000 000, а при „ Астра Зенека “ - 1:200 000.

На фона на забавените доставки на векторните ваксини, при РНК имунизациите подобен проблем няма, даже се усилва потенциалът, изясни Петър Витанов.

За съветската ваксина евродепутатът разяснява: 

„ Не знам дали съветските производители имат потенциала да я създават всеобщо, тъй че да задоволят потребностите на европейския пазар. В момента имунизационният ритъм е прекомерно муден в самата Русия. Те са на 65 място по имунизация , ваксинирали са не повече от 9 милиона души. “

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР