Политиката на България спрямо Македония едновременно пази националното ни достойнство,

...
Политиката на България спрямо Македония едновременно пази националното ни достойнство,
Коментари Харесай

Зам.-министър Георгиев: Политиката ни спрямо Македония пази националното ни достойнство

Политиката на България по отношение на Македония по едно и също време пази националното ни достолепие, отстоява ползите ни и е в помощ на страна, с която имаме контракт за добросъседство, сподели във Варна заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев. Така той отхвърли рецензиите на президента към държавното управление за неналичието на ясна реакция във връзка изказванията на македонския министър председател Зоран Заев за Илинденското въстание.

 
Когато възникне някакъв проблем или неразбирателство сред страните, не би трябвало първата стъпка да е нападателният метод и навлизането в реторика, която след това може да докара до доста злополучни последствия, уточни Георгиев. Според него подписаният сред България и Македония контракт напълно ясно регламентира връзките на добросъседство, партньорство и съдействие, като нашето държавно управление постоянно е имало поредна и еднопосочна политика.

 
По-късно министър председателят Зоран Заев излезе с позиция, която е уравновесена и в дух на съгласие, както би трябвало да се случват нещата на Балканите, добави финансовият министър Владислав Горанов. По думите му македонският министър-председател е изразил страдание, че е позволил такова изявление и е коментирал извънредно огромния принос на България в последните няколко години за стабилността на полуострова, както и за проевропейското и пронатовско развиване на Македония. В този смисъл надскачането кой е по-българин е безпредметно и ненужно нагнетява напрежение, добави Горанов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР